dinsdag 21 januari 2014

Derde Helft )83'


Ooit stond Haren bekend als een rijke gemeente, maar tegenwoordig schijnt het Wassenaar van Groningen, als je haar politici moeten geloven, aan de latten te hangen. Maar weet Jan A. van der Veen, voorheen sportredacteur van RTV Noord en nu sportconsultant, er wonen nog tal van miljonairs. Hij riep hen, als voorzitter/organisator van een forum bij Be Quick 1887, met klem op een deel van hun vermogen door te sluizen naar de Esserberg. Want, aldus Jan A., de Good Old verdient meer steun om een blijvertje te worden in de nok van ons amateurvoetbal. Jan A.: “Wat zou het mooi zijn als Be Quick in 2020, precies honderd jaar na haar eerste landskampioenschap, weer kampioen van Nederland zou worden.”

Een weekje eerder onthulde deze Jan A. van der Veen een mysterie die al jarenlang in het hoofd van menig collega maalde. Waarvoor zou die A. in zijn naam toch eigenlijk staan? Lycurgus-speaker Harry Snuk vroeg het hem een paar dagen eerder recht op de man af en hij kreeg prompt antwoord. “Voor Albertus,” aldus Jan A. Toen een paar dagen later volleybalscheids Henk Woudstra en zijn vrouw Van der Veen de hand schudden in het bijzijn van Snuk, voegde de laatste er aan toe; ”Dit is nou een achterkleinzoon van Albertus Magnus.” De Woudstra’s waren diep onder de indruk.

Over humor gesproken, de show bij het voetbalforum van Be Quick 1887 werd gestolen door een korfballer. Want Kees Vlietstra, oud-korfbalinternational van Nic. en auteur van het Keesboek, kreeg met zijn (geestige) voordrachten uit eigen werk verreweg de meeste lachers op zijn hand. Daar konden de medepanelleden Ron Jans, Joop Gall en Peter Jeltema niet aan tippen. Een tip derhalve voor clubs die hun sponsoravond op amusante avond willen inkleden.

In Vries leek de volleybalcarri√®re van de plaatselijke uitvaartverzorger Matthias Westera op dood spoor te zitten. Maar zie, het tanende volleyballeven van deze Surf-veteraan, is onlangs weer opgewekt. En dat geldt ook voor zijn teamgenoten Alwin Punt, Niek Bebingh, David Staal, Alexander Fekkes en Jan Paul Veening. Dank zij de bemiddeling van Lycurgus-bestuurslid Rob Birza kregen zij een topvolleyballer, de Canadees Devon Parkinson, als trainer in de schoot geworpen. Wellicht dat de passer-loper van Lycurgus Westera op zijn ‘ouwe’ (volleybal)dag nog eens naar hogere sferen kan tillen. En met hem Surf 1.

Wie goed rondkijkt in de basketbalarena in Martiniplaza, zal zien dat er een spelersbanier ontbreekt aan de wand van de Noordzijde. Hij zou moeten toebehoren aan nr. 22 van Gasterra Flames, Dan Coleman. Er is echter nog altijd geen sponsor voor hem gevonden, althans voor zijn banier. Inmiddels belt commercieel manager Peter van der Molen stad en ommeland plat om Coleman zijn banier te bezorgen, maar tot dusver vergeefs. Wie biedt?

O ja, Harry (Ly-cur-gus) Snuk is afgelopen donderdag 65 geworden en gaat dus ook van Drees trekken . Het is hem gegund. 


PS. Breaking: Dan Coleman heeft inmiddels een banier. Nog maar koud stond deze Derde Helft on line of Peter van der Molen meldde zich per telefoon dat er ook voor deze Amerikaan een sponsor is gevonden. Door omstandigheden verliep het ophangen van zijn beeltenis op doek vertraging op, maar als het goed is, is het vanavond al geregeld. Dus kijk goed allemaal. Al was het alleen maar om te weten wie Colemans sponsor is geworden.

   

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.