woensdag 15 januari 2014

Derde Helft (82)


Er komt een affiche aan die nog niet zo lang geleden ondenkbaar was: Groen Geel – FC Groningen. Dat heeft alles te maken met een van de maatschappelijke partners van FC Groningen, Make-A-Wish, die wensen vervuld van kinderen met levensbedreigende ziekten. De FC schreef een wedstrijdje uit voor amateurclubs uit de regio: Wie het meeste geld binnenhaalde voor Make-A-Wish, kreeg een vriendschappelijke wedstrijd tegen de eredivisionist aangeboden. Dat werd dus Groen Geel, de club van speler/trainer/gangmaker Neal Haan. De club met haar huidige studentencultuur organiseerde onder meer een 24uurs barmarathon. “Maar alle clubs waren creatief en vindingrijk,”aldus Mick Duzink, manager van maatschappelijke projecten bij FC Groningen, in zijn juryrapport. Bij elkaar kon hij € 22.241,56 naar Make-A-Wish overmaken.

Ook bij Gasterra Flames gaat men geld fourneren voor het Goede Doel. Bij de Groninger basketbaltrots zal dat gebeuren onder de vlag van de Stichting Donar Fonds, waarvan de jurist Mr. Harm Jan Meijer, in dienst van De Haan Advocaten, voorzitter is geworden. Mr. Meijer wordt in het bestuur terzijde gestaan door Gaaike Euwema, topman bij de woningbouwcoöperatie Nijestee, en Valesca van Dijk, werkzaam bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen. Mr. Meijer hecht er aan te melden dat het Donar-fonds een ANBI-goedgekeurd doel is (www.anbi.nl).

De revival van voetbalclub Appingedam krijgt steeds meer reliëf, waarbij opvalt dat dat gebeurt volgens de Cruijff-ideologie. De voormalige, roemrijke hoofdklasser, die nu (nog) in het lagere zaterdagvoetbal acteert, betrekt zo veel mogelijk oud-spelers bij de wederopstanding. Trainer is Gerard Zeeman, de oud-amateurinternational en hij krijgt volgend seizoen assistentie van Bob Mulder, de voormalige Damster topschutter, die ook bij FC Groningen en BV Veendam op de loonlijst heeft gestaan. En oud-doelman Tonnie Meier is er al keeperstrainer. Over niet al te lange tijd moet dit beleid resulteren in een hernieuwd hoofdklasserschap.

Eén van de supervrijwilligers in de Groninger sportwereld, Jopie Buiter, heeft ’even’ het geluk aan zijn kont hangen. Won hij onlangs bij zijn voetbalclub SC Aduard een flatscreen bij een verloting, zaterdag trok hij weer het winnende lot bij de schaatsmarathon in Kardinge. Dit keer leverde dat een splinternieuwe ATB-fiets op, beschikbaar gesteld door rijwielspecialist Henk Steenbergen.

Be Quick 1887, voorloper in Spaanse trainingskampen als het om amateurvoetballers gaat, heeft het dit keer dichter bij huis gezocht. Met een kort trainingsweekend in Zwolle is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft afgesloten. Het besluit was een kroegentocht door de binnenstad van de Overijsselse hoofdstad, waarbij teammanager Wil Helbig zich onderscheidde als begenadigd voorzanger.

Buurman vv Helpman afficheert zich op de Esserberg als een club voor het leven en dat bleek afgelopen zaterdag weer tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Liefst drie Helpernezen kregen een speld voor 65 jaar clubtrouw. De gedecoreerden zijn Jan Klip, jarenlang pr-man en nog altijd lid van de sponsorcommissie; Theo Doornkamp (oud-bestuurslid) en Oelie Martijn, die verdienstelijk is geweest in de huishoudelijke dienst van de blauwwitte club. Chapeau!  

 

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.