dinsdag 7 januari 2014

Derde Helft (81)


Popke Oosterhof heeft de Rabobank gekocht. Nou is het mij bekend dat de voormalige wielertopper uit Eelde, tegenwoordig residerend in het Friese Ter Idzard, een bemiddeld man is maar ik acht hem niet in staat een heuse bank op te kopen. Het ligt ook ‘ietsie’ genuanceerder, zo bleek bij navraag tijdens de Centrumcross in Surhuisterveen, waar ik Popke (in 1970 winnaar van het brons in het WK ploegentijdrit) tegen het lijf liep. Hij heeft een pand van de Rabo gekocht en wel dat in Eelde-Paterswolde, de vestiging die onlangs haar deuren sloot. Popke gaat er iets nieuws beginnen: een gezondheidscentrum. “Dat is de toekomst,” aldus de geslaagde zakenman die eerder van de plaatselijke Albert Heijn een succesnummer heeft gemaakt.

Jessica Oude Sogtoen, volleybalster van New Nexus Apps/Lycurgus, heeft daarentegen een traumatische ervaring in een Parijse supermarkt gehad. Ze was er tijdens een Kersttrip met haar zus aan het winkelen toen ze plotseling onwel werd en keihard met haar voorhoofd tegen de grond klapte. Inmiddels is Jessica weer op de been, maar dat ze van de schrik bekomen is: nee. Voorlopig zal ze ook niet spelen, eerst wacht ze de resultaten van medisch onderzoeken af.

De leden van de voetbalvereniging voor veteranen in Groningen, OZW geheten (Oud Zwart Wit), zijn 2014 met voorpret begonnen. Want hun club, die tegenwoordig illustere oud-profs als Paolo Assorgia, Arjan Blauw, Steve van den Broek Humphry en Marcel Roode op de ledenlijst heeft staan, bestaat deze zomer 80 jaar. Om de kas voor de jubileumfestiviteiten te spekken is de actie 80 is prachtig! opgestart. Alle leden, oud-leden en sympathisanten van OZW worden uitgenodigd 80 euro te storten. Hoe meer euro’s, hoe groter het feest.

De VV Musselkanaal heeft haar eerste feestje van het nieuwe jaar al te pakken. Met dank aan Egge Knol, de co√∂rdinator van de jeugdclinics van FC Groningen in Stad en Ommeland en bij die gelegenheden tevens keurmeester van gehaktballen. De beste van 2013 werd geserveerd in de kantine van Musselkanaal, dat komende donderdag uit handen van Knol de Gouden Bal krijgt uitgereikt. Maar wat wil je ook, met een befaamde slagersdynastie als Ten Hoff in je midden….

Ook voor mijn geliefde Lineke Heuvelman (geboren Bolhuis) is het jaar met een positieve surprise begonnen. Tijdens het toernooi om de Noord Nederland Cup, 2 januari in Vries, werd zij door de organiserende volleybalclub Surf benoemd tot Lid van Verdienste. Ook Inge Kooi en Linda Schoon viel dit eerbetoon ten deel.

De korfbalvereniging Nic. heeft voor altijd afscheid genomen van Daan Smittenberg, clubicoon als ook Lid van Verdienste. Smittenberg behoorde, zoals Groningens eigenste korfbalgoeroe Jaap Lenstra memoreerde, tot de vijf musketiers van Nic. Evenals Lenstra zelf, Gerrit Koekkoek, Wim Oudshoorn en Willem Makken. Zij allen speelden in het allereerste aspirantenteam dat Nic., 60 jaar geleden, op de been bracht. Daan Smittenberg, die 72 jaar is geworden, is Nic. vervolgens in nagenoeg alle denkbare functies van dienst geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.