dinsdag 26 november 2013

Derde Helft (75)


Nu Sinterklaas even in ons midden is, vliegen nieuwe boeken ons om de oren. Hebben we onlangs de lancering gehad van Van Letland tot de Langeleegte (geschreven door de Slochter groundhopper Tom Bodde) en afgelopen vrijdag de presentatie van De Europese Droom, waarin Bas Kammenga, Nico Swart en Bas Dölle de EC-avonturen van FC Groningen laten herleven, komende zaterdag is het de beurt aan Nic./icoon Kees Vlietstra, die zijn Keesboek (ondertitel Van korfbalinternational  tot rechtsback van VV Engelbert 3) op de markt brengt. Dat gebeurt in het Alfa College, voorafgaand aan de wedstrijd Nic.-Dalto. Er is nog een probleempje: de prijs. Kees Vliestra is daar nog niet uit. Hij legt uit waarom: “Jaap Lenstra heeft mij altijd verweten dat ik geen financiële ambitie heb en daarom dub ik nog. Het wordt in elk geval een bedrag tussen de 15 en 20 euro. Info: kees.vlietstra@knkv.nl

Ondertussen regent het, als altijd in november, ook nog steeds decoraties. Afgelopen week waren er zelfs twee man voor nodig om ze uit te reiken in Wolvega, waar het district Noord van de KNVB vergaderde. Voor die sessie was speciaal Michael van Praag vanuit Zeist overgekomen om Noord-preses Jan van Driel bij te staan. De hoogste eer ging naar Hoogezandster Henk Haze en de pas opgestapte noordelijke scheidsenbaas Minne Modderman. Zij werden door Van Praag tot bondsridder geslagen. Haze heeft een KNVB-cv van hier tot Tokyo. Verder waren er gouden spelden voor de Veendammer official Anne Oldenburg en Hoogezandster Hans de Koning, die onlangs – zoals hij het zelf zei – is afgezwaaid als bobo in Heerenveen. Daarmee was de koek nog niet op, want onder andere Jan Leegte (Drachten), Martin Schiltkamp (Ten Boer) en Wigger Slob (Uithuizen) werden benoemd tot Lid van Verdienste.

Vanavond kan voorzitter Sip Zwerver van Velocitas 1897 ook aan de bak. Hij eert de volgende leden vanwege een portie clubtrouw: Chris Heuvelman (60 jaar lid), Jan Heizenberg (50 jaar), Appie Beyring (40 jaar) en Aiko Tholen (25 jaar). Irma Klunder krijgt de Kei van Velocitas, als een hommage voor haar inzet in het clubhuis. Er zal ook nog een erelid worden benoemd. De naam van deze laureaat hou ik even achter, want dan is het verrassingseffect weg.

Of Warner Philipsen al is onderscheiden weet ik niet, maar zo niet, dan is dat een kwestie van tijd. Want Warner is ook een op en top clubman, namelijk van VVK. Hij is weer volop actief bij de Korrewegclub sinds hij enkele jaren geleden bij FC Groningen, waar hij een soort manusje van alles was, functioneel leeftijdsontslag had gekregen. Maar met zijn 71 jaar heeft hij nog energie genoeg om mee te helpen aan de revival van VVK. Warner daarover: “Na onze verhuizing hebben we het mooiste clubhuis van de stad gekregen. Daar gaat per jaar 15.000 liter bier doorheen. Vanwege die hoeveelheid komt ons bier niet uit fusten, maar uit tanks.”

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.