dinsdag 15 oktober 2013

Derde Helft (69)


Nog maar een paar weekjes back in (sport)business of Jan A. van der Veen, gepensioneerd sportverslaggever, heeft al weer z’n eerste finest hour. Dat was donderdag in het aloude café De Wolthoorn in hartje Stad, waar Jan A., ondersteund door de redacteuren Theo Sikkema, Emiel Venema en bovengetekende als ook de fotografen Maria Douwma, Jan Kanning en en Siv Witt, een nieuw programmaboekje voor Be Quick 1887 ten doop hield in het bijzijn van enkele persbroeders, Be Quicks bestuurslid commerciële zaken Hans van den Berg en Mischa Visser, de trainer van de Good Old. Noem het overigens geen programmaboekje, maar een wedstrijdmagazine volgens een nieuw concept. Van der Veen was op het idee gekomen nadat hij Be Quick – AFC had bezocht en een programma had gekocht. Hij schrok zich wezenloos, want hij kreeg een - wat hij noemt - pizzablaadje in handen, een club van stand als Be Quick onwaardig. Hij ging ter plekke nog aan de slag. Van den Berg prees, onder het genot van een klassieke bittergarnituur, de doortastendheid van Van der Veen.

Henk Haze meldt zich 21 november af als penningmeester a.i. van de KNVB District Noord. Hij vindt het genoeg geweest. Ook zijn Hoogezandster plaatsgenoot Hans de Koning stopt. Hij als afgevaardigde van het amateurvoetbal. De Koning met enige opluchting: “Dan ben ik bobo af.” De Koning blijft wel actief als voorzitter van seniorensocieteit van de VV Hoogezand, die maandelijks in De Tibbe bijeen komt en waar ook Haze vaste gast is. Daar laat eveneens Dick Bosschieter, ooit naar het Oosterpark gehaald als de Moulijn van de Zaanstreek (KFC), zijn gezicht altijd zien en hetzelfde geldt voor oud-scheidsrechter betaald voetbal Egbert Mulder. Gabe Westerdiep, de oud-topamateurtrainer en bij Oosterparkers ‘vormer’ van oud-international Dick Nanninga, loopt er rond. En wie trof ik er zoal meer? Nou, local celebreties als Rudie Plate, Tiddo van der Ark, Henk Pot, Willem Kruissel, Simon Loer en oud-voorzitter Anne de Haan.

In Niekerk, onlangs uitgeroepen tot Het leukste Dorp van Groningen, circuleren geluiden het geesteskind van Karst Doornbos, de ooit befaamde Wieleromloop van Niekerk-Oldekerk (op de erelijst prijken o.a. Adrie van der Poel en Leo van Vliet) te reanimeren. Op die manier zou het dorp in het Westerkwartier haar imago in 2014 willen bevestigen. De 100-jarige super Coop Bellinga heeft er wel oren naar en Gerard Turksema, manus van alles bij de VV Niekerk, heeft zich al aangeboden als eerste vrijwilliger.

Volleybalclub Abiant/Lycurgus heeft inmiddels ook een verhuistak. Die wordt verzorgd door de bestuursleden Rob Birza en Mello Veenstra, die deze week voor de tweede keer in een auto met aanhanger naar België rijden om de achtergebleven inboedel van Edson Felicissimo af te leveren. De Braziliaan speelt nu voor dezelfde club als Robbert Andringa, Asse-Lennik. De ontvangst was twee weken geleden overigens hartelijk. De koffie stond klaar achter Brussel. Alle troubles zijn vergeven en vergeten, aldus Rob Birza.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.