dinsdag 8 oktober 2013

Derde Helft (68)


Post verstuurd vanuit de Dr. Wumkesstraat 4 in Buitenpost. Dat is net zoiets als witte rook uit de Sixtijnse kapel. In dit (noordelijke) geval de bekendmaking van een nieuwe criteriumkoning, jaarlijks op de troon gezet door wielerstatisticus Foppe de Vries. Dit keer is deze eer toegevallen aan Paul de Haan uit Meedhuizen. Hij scoorde de meeste punten in de dertig rondjes om Groninger, Drentse en Friese kerken. Edoch, de ware criteriumkoning bestaat niet meer, een renner die zo’n 10 rondjes per jaar wint. Die tijd is voorbij. Paul de Haan kwam slechts tot zegge en schrijve 1 schamele bloementuil en steekt er qua zeges dus niet bovenuit. Hij moest het hebben van ereplaatsen om de criteriumkoning van 2012, Jan Bos (Nieuwehorne), uit te doen treden. Bos bleef nu steken op plek 3, want ook Umberto Atzori (Zorgvlied) bleef de Fries dit keer voor. In het overallklassement heeft Herman Snoeijink nog altijd niets te vrezen, Maar hij was dan ook nog een ware criteriumkoning, die alleen al in deze regio 72 keer de roos trof.

Nu de herfst is ingevallen en de avonden weer langer worden, is ook de tijd van ledenvergaderingen weer aangebroken. En daarmee de speldenregen in de ‘kleine’ sportwereld. Bij GRC Groningen was er een erespeld voor Harm ‘snorre’ Jager, die 60 jaar op de ledenlijst van de GVV Royal Combinatie prijkt en in zijn jonge jaren de bijnaam ‘windhond’ had vanwege zijn snelheid als rechtsbuiten. Vally Dusink, op de noordelijke velden een bekend gezicht als (eerlijke) clubgrensrechter, heeft er nu exact een halve eeuw als GRC-er opzitten.

Bij VAKO in Vries ging de hoogste eer, het erelidmaatschap, naar Albert Schut, voormalig keeper van het eerste elftal en nadien trouw dienaar van de roodgele club op tal van fronten. Er werden ook nog drie leden van verdienste benoemd en dat waren Ep Steenbergen, die ooit furore maakte als balvirtuoos op het Leekster Zaalvoetbalgala, aftredend penningmeester René Kaper en…. , geloof het of niet, bovengetekende. Heeft uw club ook dit soort eerbetoon op de agenda staan, meldt het a.u.b. op dit adres: dickheuvelman@live.nl

Voor de liefhebbers van cultclubs en cultstadions, althans waar het voetbal betreft, is 22 oktober een dag om aan te kruisen. Dan wordt het nieuwste boek van groundhopper Tom Bodde uit Slochteren gepresenteerd, getiteld Van Letland tot de Langeleegte. Wie kan zo’n handeling beter verrichten dan Angelo Cijntje, de cultvoetballer van Nederland én de  Langeleegte, tegenwoordig in de anonimiteit van Corponello (de thuishaven van de beloften van FC Groningen) verdwenen. Bodde gaat op promotietour door België en Engeland en zal zijn boek daar overhandigen aan drie hoofdpersonen, te weten Jan Ceulemans, Ron Vlaar en Edgar Davids.

ACV-Drachtster Boys was zaterdag ook het duel tussen broers Robbie (ACV, ex-kolonicio ook) en Regillio Holder (spits bij de Boys). Robbie triomfeerde in dubbel opzicht: zijn ploeg zegevierde en zelf was hij ook nog eens matchwinner.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.