dinsdag 25 december 2012

Derde Helft (27)


Zeg nooit nooit! Het is een adagium dat vaak wordt gelogenstraft. Neem Hans Schokkenbroek, de 78-jarige Be Quick-veteraan die vorige beweerde dat hij nog nooit met naam en toenaam een jubileumboek van Be Quick heeft gehaald. Een dag na deze ontboezeming krijg ik Henk Gorter, een soort lector in de sportnostalgie te Zuidhorn, aan de lijn. Met de mededeling dat Hans Schokkenbroek wel degelijk in de roemrijke historie van Be Quick een plaatsje heeft gekregen. Hij staat afgebeeld in het jubileumboek (bladzijde 76) dat verscheen ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Good Old. Schokkenbroek zien we op een in 1953 gemaakte elftalfoto in de rol van reserve, samen met illustere withemden als Evert van Linge (technische commissie), Esserberg-legende Henk Plenter, ingooikampioen Frans Hogenbirk, Klep Kuipers (toen ook nog reserve), Jan Duit, keeper Geert Prummel, international Klaas Lugthart, Bennie Brugts, Huib Appel, de flankflitser Jacky Oldenstam en topschutter Hennie Rozema. Tegen Hans Schokkenbroek zou ik willen zeggen: Het kon minder, man!

Zeg nooit nooit zeg ik bij deze ook tegen Yvo Wiebering, korfballer in retraite bij Nic. Maar hoe lang nog?  Want van clubicoon Ina Julsing hoorde ik tijdens het Groninger Sportgala dat Yvo toch maar weer in training is gegaan nu het nog niet zo wil vlotten met Nic. En dus is er, op voorspraak van assistent-coach Michiel Gerritsen, weer een beroep gedaan op de reboundkoning, hoewel deze onlangs nog liet weten dat een tweede rentree absoluut uitgesloten was. Maar de Taiwanese sterspeler Ricky Wu schijnt met Yvo aan zijn zijde beter te gedijen en daarom heeft Wiebering, in de geest van Heintje Davids, zijn Nic.-hart toch maar laten spreken.

Tijdens het dikkedakken voorafgaand aan het Sportgala hoorde ik van tafelgenoot Cees-Jan Gieskes, de voorzitter van Abiant/Lycurgus, dat er een nieuwe Joop Alberda in de Groninger volleybalwereld zit aan te komen. Zijn naam? Arjan Taaij, momenteel het beste jongetje uit de klas van de Topcoach 5-opleiding, die leidt tot het hoogste NOC*NSF-gecertificeerde coachdiploma in Nederland. Taaij, werkzaam aan de Hanzehogeschool voor Sportstudies, wordt dus bij Lycurgus over nog onbepaalde tijd de opvolger van Ronald Zoodsma. Hij mag zich al kroonprins noemen.

Amateurvoetballer Jordi Striedelmeijer is trouwens al koning. Schutterskoning om precies te zien. De spits van PKC ’83 is een van de sterren van het internationale beachsoccertoernooi in de Thailandse badplaats Pattaya. Tot aan de deadline van deze krant stond hij bovenaan de topscorerslijst namens een team dat onder Nederlandse vlag speelt en wordt gecoacht door Wim Fokkema. Striedelmeijer is niet alleen naar Thailand gevlogen. Hij heeft gezelschap van ONS BOSO Sneek-keeper Ivan Landlust, die het ook goed doet in het team van Fokkema.  

Melvin Boskamp, de wielerbelofte uit Leek, wacht een mooie start van 2013. Na een tegenvallende periode bij het Rabo Continentalploeg heeft hij bij de Metec-formatie van Allard Engels nieuwe perspectieven gekregen. De eerste de beste klus is trouwens op de baan: hij treedt op in het meest prestigieuze wielercircus van Nederland, de Zesdaagse van Rotterdam, die op 3 januari haar ouverture heeft . De 22-jarige zoon van oud-bondscoach Andr­é Boskamp is gekoppeld aan Wesly Kreder.       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.