woensdag 5 december 2012

Derde Helft (24)


Derde Helft (24)

 

 

Bij afwezigheid van interim-directeur Piet Scholtens mocht plaatsvervangend interim-directeur Lambertus Eising (geen familie overigens van oud-directeur Henk Eising) afgelopen vrijdag Angelo Cijntje in het zonnetje zetten. Het populaire boegbeeld van SC Veendam kreeg bloemen vanwege de zijn 300ste wedstrijd voor de geelzwarte club, die hij nu al meer dan tien jaar dient. Alleen daarom al is Cijntje verheven tot de (unieke) stand van cultvoetballer in Nederland.

Helaas voor de jubilaris bleef vervolgens het driepuntencadeau uit (verlies tegen FC Den Bosch), maar de kleine Antilliaan heeft zijn mooiste beloning al gekregen. Hij is uitverkoren tot een van de twaalf culthelden van Veendam en krijgt als gevolg daarvan een billboard in de Lane of Fame die op de Langeleegte wordt geschapen. De andere zijn voor Max Rosies, Frans de Munck, Jan Blijham, Jetze Pascal, Henk Nienhuis, Wim Swart en Leo Beenhakker. De vier resterende plekjes in deze eregalerij worden vergeven via een verkiezing onder de kolonicio´s, de fans van Veendam. Een greep uit de kandidaten: Paul Amara, Johan Derksen, Sietze Boiten, Hemmo Kerkhof, Jan Korte, Dick Nanninga, Jurrie Koolhof, Marnix Kolder en Gerard Wiekens.

Een woord van dank aan een andere traditieclub, Velocitas 1897 en speciaal aan haar archivarissen Henk Iwema en Chris Heuvelman. Dank zij hen is de onlangs geopende Historische Sportbibliotheek in de Hanzehogeschool voor Sportstudies, die / echt waar / mijn naam draagt, een flinke partij jubileumboeken rijker geworden. Niet alleen van Velo, maar ook van clubs als GRC, Be Quick 1887, Robur et Velocitas, Frisia en GVAV/Rapiditas. Bij deze verzoek ik ook andere Groninger sportclubs hun in boekvorm gebrachte historie onder te brengen in deze bieb. Info: dickheuvelman@live.nl en joan.janssens@me.com

Meldde ik u onlangs het overlijden van een van drie sponsormusketiers van FC Groningen, Ronnie Schoonveld, inmiddels is ook het aardse bestaan van de tweede musketier geschiedenis. Hij luisterde naar de naam Geert van der Meulen, in zijn topjaren goed geld verdienend met de handel in gokkasten. De Roner stierf vorige week op 78-jarige leeftijd. Resteert slechts Gerriet Koolma en laten we hopen dat hij het nog lang volhoudt als overgebleven musketier.

Trouwens, ook Heracliden oet, zo geweldig bezongen door Pè & Rinus, zal ook nooit meer zijn wat het hééééél lang was. Want in Uithuizermeeden moet men voortaan verder zonder oud-voorzitter en clubicoon Jan Vink, die op 77-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld.

In de bestuurskamer van de Groninger korfbaltrots Nic. moet men het nog steeds doen zonder voorzitter. Hoewel Peter Jansen al weer een tijd geleden is afgetreden, lukt het maar niet een opvolger voor hem te vinden. Terwijl er voor op succes azende bestuurders toch heel wat eer in het verschiet ligt, want Nic. wil binnen een paar jaar in Ahoy’ opgaan voor de landstitel. En wie wil er nou geen voorzitter zijn van een kampioen van Nederland?

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.