dinsdag 11 december 2012

Derde Helft (25)


 

Komende maandag (17 december) is het weer zo ver, dan gaat het Groninger sportwereldje op chique. Het heeft alles te maken met het Noordlease Sportgala in Martiniplaza. En geloof het of niet, dit is in de loop der jaren een feest geworden dat meer en meer aan (onnoordelijke) stijl en etiquette wint. Met dank aan Rob de Waard, de directeur van het Huis van de Sport, die samen met Marcel van de Berg, de topman van Topsport Noord voor de organisatie tekent. Van de topgasten, zoals Robert Nienhuis van hoofdsponsor Noordlease, wordt verwacht dat ze vooraf gaan eten in exclusieve kleding. Jacqueline van Popta, sinds jaar en dag een van de drijvende krachten achter het Sportgala, heeft deze dresscode op de invitaties laten drukken: diner black tie. En voor de ‘gewone’ gasten voor het avondprogramma: chique/feestelijk. Dus geen slobbertruien zoals ooit door de voetballers van FC Groningen (Jan van Dijk, Jopie Gall) werden gedragen toen zij de hoofdprijs wonnen. De diva van de avond is dit keer zonder twijfel Ramoni Kromowidjojo. Rob Schuur van het Noorderpoortcollege zal er in principe wel niet aan willen, maar ik wil wedden dat de Olympische zwemkoningin van Londen wordt uitgeroepen tot de sportvrouw van Groningen 2012?

En jawel, Sinterklaas was nog niet vertrokken of ik kreeg de eerste kerstkaart toegezonden. Hij was verstuurd door de erevoorzitter van de Vrienden van GVAV-Rapiditas Harry D. Weitering. HD, zoals hij door intimi wordt genoemd, heeft al enige tijd redelijk dikke verkering in het voormalige Oost-Duitsland, in Cottbus om precies te zijn. Als gevolg daarvan is hij nu vaste bezoeker geworden van Tweede Bundesligaclub Energie Cottbus, waar hij inmiddels ook fan van is.

SC Veendam heeft afscheid genomen van twee vrijwilligers die jarenlang voor de geelzwarte club in touw zijn geweest. Het betreft twee dames, te weten Marja Haan en Roelie Collast. Marja is medeoprichter van de Kidsclub op de Langeleegte, terwijl Roelie bijna 40 jaar betrokken is geweest bij de kaartverkoop, laatstelijk als hoofdkassier.

De Noordelijke Wielervereniging Groningen NWVG kwam onlangs met een persbericht over de samenstelling van de ploeg voor volgend seizoen. Voor veel media was het blijven van schaatskampioen Sven Kramer het voornaamste nieuws, maar onderaan het perscommuniqué stonden toch ook enkele opmerkelijke regels. Want wie zal er in 2013 ook rijden voor de Groninger wielertrots? Ene Sander Iwema, een 21-jarige jongeman uit Hooghalen. En ja hoor, hij is een (jongere) broer van Jasper Iwema, de enige GP-motorcoureur die Nederland rijk is. Volgens ploegleider John Kerstholt is deze Iwema, in tegenstelling tot zijn broer, echter geen vallende ster.

Ron Jans wordt weer noorderling onder de noorderlingen. De trainer die onlangs werd ontslagen door Standard Luik heeft een huis gekocht in een rustieke wijk in Tynaarlo. Binnenkort is de inauguratie in café Centraal, met als ceremoniemeester SVT-topman Hans Westerhof.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.