maandag 2 juli 2012

Derde Helft (1 juli)

De Euroborg is er niet alleen voor voetbal. Nee, in de Groene Kathedraal kan ook getrouwd worden. Logisch dan ook dat Bas Kammenga dat daar gaat doen en wel op vrijdag 10 augustus (ijs en weder dienende). Hij is verknocht aan FC Groningen en werkt er ook nog. Bas is een gouden kracht op de afdeling communicatie. Hij is als statisticus de lopende encyclopedie van de Trots van het Noorden. O ja, Bas treedt in het huwelijk met Jiddy Zwols, die hij bij een andere Grote Liefde - Donar - heeft leren kennen. Er is ook al gezinsuitbreiding op komst. De kleine Kamminga, aldus FC-directeur Hans Nijland, staat voor oktober gepland.

Nog meer 'trouwnieuws'. Een van de dochters van oud-schaatscrack Jan Uitham, de 49-jarige Belinda, trad vrijdag in het huwelijk met Jan Huisman, een voetbalman die ooit furore maakte bij de VV Stedum en zich tegenwoordig op bestuurlijk vlak inzet voor de VV Noordwolde. De plechtigheid werd voltrokken door niemand minder dan Peter Rehwinkel. De burgemeester van Groningen is een volle neef van Jan Uitham, vandaar!

De Groninger voetbalscene was afgelopen donderdag te vinden in het Buckshot Café aan het Zuiderdiep, daartoe uitgenodigd door Wim Fokkema. De amateurtrainer, die zich de laatste jaren met name bij PKC '83 bezig hield als adviseur technische zaken en ook wel eens bij RTV Noord aanschuift als analist, is 60 jaar geworden en dat was voor hem reden om de tap ruimhartig te laten stromen.

Hans Buissink, bestuurslid commerciele zaken bij volleybaleredivisionist Lycurgus, had ook wat te vieren. Hij is voor de tweede keer opa geworden. En weer van een kleindochter, Eline geheten. Buissink heeft daarvan - om het in wielertaal uit te drukken -  zoveel 'moraal' gekregen, dat de begroting van Lycurgus komend seizoen kan worden opgeschroefd naar drie ton.

Geert Langius woont in Annen maar is (voetbal)fan van Meppen. Nee, niet Meppen bij Zweeloo maar het Duitse Meppen, pal over de grens bij Zwartemeer. SV Meppen dus, de club die door de jaren heen ook veel noordelijke voetballers onder contract heeft gehad, zoals Johan Derksen, Gienus Meijerink en Rolf Veneboer in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Momenteel vertonen Johan Wigger (ex-FC Emmen), René Wessels (Emmen en Veendam) en Bas Schepers (FC Emmen) hun kunsten bij de Trots van het Emsland, de club die heel Duitsland ooit verbaasde met een jarenlang spraakmakend verblijf in de Tweede Bundesliga. Langius wil de noordelijke voetballiefhebbers even attent maken op het 100-jarig bestaan van SV Meppen. Hoogtepunt van het eeuwfeest is een vriendschappelijke wedstrijd op 11 juli a.s. tegen de Duitse kampioen Borussia Dortmund. Voor kaarten zie website SV Meppen.

Heet van de naald wil ik u ook nog even treurig nieuws brengen. Na het verscheiden van Jan Willems heeft de stad-Groninger voetbalclub Velocitas nog een clubicoon verloren. Het is Jo Slijfer, die in de jaren veertig van de vorige eeuw nog met deze volksclub op het allerhoogste, dus landelijke niveau speelde. Met elftalgenoten als de legendarische keeper Piet van Dorst, de robuuste stopperspil Cees Ruben, de reeds gememoreerde Jo Willems en de kwikzilverachtige linksbuiten Careltje Heideveld, behoorde Slijfer, een bedrijvige 'binnenspeler', tot de laatste gouden generatie van de groenwitten. Later genoot hij bekendheid als de warme bakker van de Korreweg. Jo Slijfer werd 91 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.