woensdag 27 juli 2016

Derde Helft (314)


Geloof het of niet, maar Henk de Jong, de kersverse commercieel manager van FC Groningen, begint zijn nieuwe job op ‘vijandelijk’ gebied. Bij de profronde van Surhuisterveen, daar waar nota bene SC Heerenveen-mastodonten als Riemer & Annie (Van der Velde), Foppe de Haan en Maarten de Jong al jarenlang als super-eregasten worden genood bij de tuinparty van politicus/organisator Joop Atsma. Je moet het maar durven. Henk de Jong, tot voor kort nog trainer van SC Cambuur, kan echter ook wel een potje breken in die regio als oud-trainer van clubs als Drachtster- en Harkemase Boys. Daarom heeft Hans Nijland deze sympathieke Fries ook aangesteld. De Jong moet commerciële deuren in Friesland gaan openen, waar oud-profscheids Ben Haverkort dat al een tijdje in Drenthe doet.

In Veendam komt het voetbal zo langzamerhand weer een beetje tot leven na het zo betreurde afsterven van de gelijknamige profclub. Er is weer hoop op betere tijden nu het Angelo Cijntje en Marnix Kolder heeft behaagd hun oude voetbaldag op de Langeleegte te slijten, terwijl er ook een prima keeper - Hendrik Snijders – vanuit Assen (ACV) is neergestreken. Cijntje heeft ook nog Erwin Buurmeijer gepolst voor een terugkeer. De man die afgelopen seizoen PJC in Nei Pekel van dienst was, had er ook wel oren naar, maar hij is net hersteld van een zware kruisbandblessure en heeft van medische zijde te horen gekregen dat hij de bal beter maar niet meer kan beroeren in competitieverband.

In Huize Buurmeijer is de focus nu vooral gelegd op Erwins vriendin Anna Ekema. Zij heeft het zo ver gebracht in het teakwon-do, dat ze onlangs met de Damster Taekwon-do Academie van Jan Ekema naar Birmingham mocht afreizen als oranjevertegenwoordiger op het WK. Dat ging Anna succesvol af, want ze won goud met de Nederlandse ploeg. Nee, u hoeft straks tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro niet uit te kijken naar Anna Ekema, want haar discipline is niet-olympisch.

Een andere oud-Veendammer, doelman Egbert Darwinkel, gaat evenmin een uitdaging uit de weg. Zo fietste hij vorig jaar non-stop 540 (!!) kilometer van Trondheim naar Oslo, dit jaar heeft de huidige trainer van VAKO Vries zich ingeschreven voor de Veldslag om Norg, een ATB-cross over 100 kilometer. De voorbereiding is in volle gang. Onlangs trapte hij dagelijks 60 tot 70 kilometer weg in het Teutoburgerwoud, terwijl hij als bezorger van Post NL dagelijks ook flink wat werkkilometers maakt.

Arend Glas was eveneens  van plan veel kilometers te maken. Niet op de fiets, maar met de benenwagen. Dus schreef de Groninger oud-bobsleepiloot in voor de Nijmeegse Vierdaagse. Al snel realiseerde hij zich dat 4 x 50 kilometer wandelen heel ander bier is dan door een ijskanaal naar beneden suizen. Al na  de tweede dag zat Glas zo steenkapot, dat hij de handdoek gooide. Volgend jaar, zo laat hij ondanks alle teleurstelling weten, zal hij een nieuwe poging wagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.