dinsdag 12 juli 2016

Derde Helft (312)


Hij heeft er lang over nagedacht, maar de knuppel gaat nu in het hoenderhok. Marco Bos is van mening dat de Lus van Roden de Lus van Roden niet meer is en derhalve een andere naam moet krijgen. De oud-winnaar (2006) en ook nog Rôner vindt het maar niks dat deze eens zo prestigieuze wielerronde is verworden tot een flutkoers. Bos wil zelfs, als de Lus in deze vorm blijft bestaan (alleen voor clubrenners), zijn naam geschrapt zien op de bokaal (waarop ook namen als Leo Duyndam, Piet Hoekstra, Erik Dekker. Johnny Hoogerland en Tom Jelte Slagter) als er geen nieuwe beker komt. Bos: “De Lus wordt de laatste jaren geweld aan gedaan. Uitgangspunt was altijd dat er toprenners aan de start verschijnen. Dat is niet meer zo en dus moet er maar een nieuwe wisselbeker komen.” Of de huidige organisatoren – Ard Aling en Jan Slenema - zich deze opmerkelijke boodschap zullen aantrekken, zal de toekomst leren.

Eric Boorsma, de meest bevlogen Donarwatcher, vindt op zijn beurt dat ook de basketbaltrots van het Noorden terug moet naar haar roots. Nu de naam Donar tot veler voldoening twee jaar geleden weer uit de mottenballenkast is gehaald, stelt de Assenaar voor ook het klassieke Donartenue in ere te herstellen. Ofwel een groen hemd, rode broek en witte sokken. Als profclub heeft de club nooit een vaste kleurstelling gehad. Op Facebook en Twitter krijgt Boorsma in elk geval bijval. Bij deze daarom al vast een tip voor de opvolger van voorzitter Gert Kiel, die afgelopen week zijn vertrek aankondigde.

De contractverlenging van basketballer Chase Fieler bij Donar heeft ook een prettige bijkomstigheid voor de volleybalsters van Donitas. De Amerikaan neemt na de vakantie namelijk zijn verloofde Whitney Masters mee naar Groningen. Masters is op de Florida Gulf Coast University, daar waar ook Fieler zijn sportcarrière is begonnen, uitgegroeid tot een prima libero. Binnenkort dus te bewonderen in Struikhal.

Jansien van Dijk had snode Olympische plannen, maar die heeft de Groningse  (26) niet kunnen realiseren. Ze wilde in Rio aan de moderne vijfkamp meedoen, een combinatie van hardlopen, zwemmen, schermen, paardrijden (springen) en schieten. Omdat ook perspectief ontbrak, stopte ze en startte  begon een eigen bedrijf op, Legendary Lanes. Daarmee helpt ze andere sporters hun Olympische droom wél waar te maken. In Broerstraat 5, magazine voor oud-RUGgers, geeft ze aan hoe. Via personal branding, zoals dat heet. De kersverse Nederlandse wielerkampioene Anouska Koster en shorttracker Leon Bloemhof geloven inmiddels in Jansiens concept, met 800 meterloper Thijmen Kupers is ze nog in gesprek.

Je kon er op wachten, want wat in het profvoetbal gebeurt, vindt al snel navolging op de amateurvelden. Na Team Kuipers hebben we nu ook, jawel Team Aalders. Dat leidde de oefenwedstrijd ACV – FC Groningen, met Stefan Aalders in de Kuipersrol. Een ander lid van dit arbitrale kwartet, Henk Mulder, meldde dat trots op de sociale media. De andere leden zijn Martin Arends en Ernst van der Hoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.