dinsdag 7 juni 2016

Derde Helft (307)


Afgelopen maandag presenteerde ze als voorzitter van de Stichting World Champion Cyclingships de plannen voor het WK wielrennen in Groningen/Drenthe en of dat één van de redenen was of niet, vorige week werd Antje Diertens-Wagner blij verrast met een nominatie van de Els Borst Netwerk prijs, een door D66 geïnitieerde onderscheiding voor vrouwen die inspirerend bezig zijn voor de gemeenschap. De echtgenote van sportprofessor Philip Wagner heeft voor deze award, ter herinnering aan de vermoorde oud-minister, drie concurrenten. De uitslag wordt 12 juni bekend gemaakt.

Sjors Beukeboom, enkele jaren geleden als juniorverslaggever actief bij het Dagblad van het Noorden, is al in de prijzen gevallen. De man uit Paterswolde, die tegenwoordig als wieleramateur opvalt door zijn klimtalent en op freelancebasis schrijft voor de weekrant Noordenveld-Oostermoer, is door het onderwijsinstituut Windesheim in Zwolle uitgeroepen tot journalistiek talent van het jaar. Van harte!

Ook felicitaties voor René Posthuma, één van de mannen achter het populaire tv-programma Onze Club van RTV Drenthe. René gaat namelijk promotie maken. Hij volgt binnenkort in het monumentale pand aan de Beilerstraat good old Henk Kuhl op als coördinator van de sportredactie.

Voor enkele leden van de scheidsrechtervereniging Groningen en Omstreken was het eveneens prijs meldt een trotse pr-man Marcel Bellinga. Zo is Ernst van der Hoek momenteel in de Franse stad Rennes actief op het WK voor vrouwelijke militairen, floot Thom Winkel de noordelijke bekerfinale Staphorst-Flevo Boys en was Marije Deuring zelfs aangewezen voor de vrouwenfinale van de KNVB Beker tussen (winnaar) ADO Den Haag en Ajax.

Of voetbalscheidsrechters ook kunnen voetballen, kunt u komende zaterdag vaststellen. Dan staat op sportpark Corpus den Hoorn het Nederlands kampioenschap voor arbitrale clubs geprogrammeerd. Het reeds gememoreerde, zéér actieve Groningen en Omstreken heeft als titelverdediger de toernooileiding in handen gegeven van de ook al genoemde Marije Deuring, Marja Adema en Sander Eisinga. G en O gaat, onder aanvoering van trainer/coach Johan Wardenier, voor prolongatie.

Bedum kan wel eens een primeur tegemoet zien. Want Kjeld Nuis, de mondiale sprinttopper van Lotto-Jumbo op de schaats, is van plan over krap twee weken (21 juni) onder de Schaive Toor’n zijn debuut te maken in het noordelijke wielerpeloton. Nuis woont al enige tijd in Emmen, samen met voormalig miss Nederland Jill de Robles. Vandaar dus. Wellicht kan matchmaker Bé Huizing, die samen met Ko Panneman, Tinus Rietsema (beiden helaas al zaliger) en Johan Arends de Ronde van Bedum tot één van de best bezette criteriums van het Noorden maakte, er voor zorgen dat de editie 2016 van de prestigieuze koers in een massasprint eindigt.

Donar, vijfvoudig kampioen van Nederland, mag zich verheugen in een grote supportersschare. Rob van der Wal, student aan de Hanzehogeschool, is druk doende een beeld te krijgen van alle (ruim 1400) seizoenkaarthouders. Dit in het kader van zijn afstudeerproject. Hij heeft een enquête uitgeschreven die in tien minuten in te vullen is. Op basis daarvan wil hij het Donarbestuur enkele aanbevelingen doen. Surf daarvoor op uw computer naar  www.thesistools.com/web/?id=511103

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.