dinsdag 26 april 2016

Derde Helft (301)


FC Groningens directeur Hans Nijland zal niet blij zijn geweest toen hij de VI (Voetbal International) van afgelopen week onder ogen kreeg. Staat de verkoop van seizoenkaarten voor de deur, heeft het blad drie verslaggevers (Dolf van Aert, Dennis van Bergen en Stef de Bont) op pad gestuurd voor een test van eredivisiestadions. En die is voor de FC nogal slecht uitgevallen. De Euroborg komt niet verder dan plaats 13 met een waardering van 5.46. Vooral de catering werd gekraakt. Het oordeel voelt als het zwaard van Damocles: “Binnen zijn we vier euro kwijt voor een broodje bal. Hoewel, broodje bal…? ‘Nee meneer. Bij de gehaktbal kunt u geen broodje krijgen. Doen we niet aan.’ Dan maar zonder broodje. Het vlees is warm, lekker is het niet. Een typisch gevalletje vierhonderd-ballen-in-één-keer-inkopen-bij-de-Makro-voor-het-halve-geld. Op weg naar huis hebben we nog buikpijn.” Ook de sfeer vonden de rapporteurs ondermaats: “We lezen veel over zonnepanelen en groene skyboxen, maar hebben liever een kolkend stadion.” Als veruit het beste stadion (7.25) werd gekwalificeerd De Vijverberg, thuishaven van De Graafschap. 

Hij is al een tijdje verdwenen van het basketbalfront, oud-bondscoach Glenn Pinas. Vooral afgeknapt op zijn behandeling door Donar, al weer meer dan 10 jaar geleden. In MartiniPlaza komt hij amper nog. Nee, Pinas vindt momenteel vooral zijn sportplezier in het jeugdvoetbal. Bij GVAV Rapiditas om precies te zijn, de club waar zijn zoon speelt. Vader Pinas is er inmiddels lid van het TMO, letters die staan voor Technisch Management Ondersteuning. Samen met vier andere TMO’ers, te weten Raoul Postema, Henk ter Arkel, Ruud Kuipers en Marco Stalman, schreef Pinas een Masterplan voor de moederclub van FC Groningen. Aan de hand daarvan wil GVAV haar jeugdopleiding, die goed staat aangeschreven, naar een nóg hoger niveau brengen.

Ook Stefan Mladenovic is door Donar ‘geloosd’, nadat hij jarenlang te boek stond als een veelbelovend Gronings talent. Maar de nu 25-jarige Serviër, die op 5-jarige leeftijd naar Nederland kwam, kijkt niet om in wrok. Hij speelt momenteel voor de Rotterdam Challengers en is daarnaast gaan studeren, net als zijn vader (longarts) en moeder (psychologe) dat hebben gedaan. Momenteel zit hij in de afrondende fase van zijn studie marketing en bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit. Inmiddels is Mladenovic ook al directeur van een eigen bedrijfje in Stad: Looking Young. Op zijn visitekaartje staat vermeld: Anti Aging, Rimpelbehandeling en Botuline Toxine.

Leekster Eagles heeft afscheid genomen van de laatste Mohikaan van een gouden tijdperk. Na bijna 20 zaalvoetbaljaren zwaaide Bas Lulofs af. Dat ging, onder regie van voorzitter Peter Westra, gepaard met gepast ceremonieel. Terecht, want heel lang was hij een prominente speler, die de Eagles samen met jongens als Harry Zwiers, Robert Herder, Jan ‘Alesi’ Bats, Roelof Dolfijn en Jeroen Dussel de Eagles naar de landelijke top stuwde, de laatste jaren als coach. Voor alle bewezen diensten kreeg Lulofs alle shirts die hij in die periode heeft gedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.