dinsdag 5 april 2016

Derde Helft (298)


Geen hippisch concours of één van de te winnen prijzen is een auto. Bij het grote internationale werk veelal een dure middenklasser uit de Volvofabriek. In de regionale springbakken zijn de sponsors, althans qua geld, van minder kaliber en dus de auto’s ook. Zo kreeg Lammert van der Veen vorig jaar tijdens Indoor Tolbert voor zijn zege in de veteranenrubriek een occasion van autobedrijf De Zoom in Surhuisterveen. En ook traditie is dat de auto wordt verkocht aan de hoogst biedende. Dat deed Van der Veen ook. De ruiter ving er  500 euro voor en dat bedrag doneerde hij aan stichting De Zijlen in Leek, die zich sterk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Francisca Postma, één van de cliënten van De Zijlen, nam het bedrag afgelopen week symbolisch in ontvangst. Resteert nog deze vraag: Was de auto die Van der Veen won, gelet op de opbrengst, nu een luxe trapauto of een nagenoeg versleten zesde handsje?

Er was afgelopen week treurnis in Harkema Opeinde, dat voor eens en voor altijd afscheid nam van een prominente Harekiet en wel Fokke Veenstra. Hij was één van de boegbeelden van Harkemase Boys, eerst als speler (linksbuiten) van het eerste elftal en nadien als bestuurslid. Maar Fokke, die 74 jaar is geworden, was ook een bekend gezicht in de vaderlandse wielerwereld. Als vader van drie talentvolle coureurs, te weten Wiebren (groeide uit  tot een van de betere sprinters bij de profs) en de topamateurs Wietse en Wopke, reed hij stad en land af om zijn succesvolle nakomelingen van nabij te volgen.

Bij de noordelijke basketbaltrots Donar heeft men een oud-succesnummer voor de fans afgestoft, Dinner with the Stars. Ofwel een paar uurtjes dikkedakken met twee spelers in het Newscafé aan de Grote Markt, de place to be voor de Amerikaanse huurlingen. De eerste gelukkigen waren Jan Otten en zijn dochter Roselique uit Hoogeveen, die met dank aan twee sponsors (Nescafé dus en Limousineservice Groningen) mochten tafelen met hun favorieten Chase Fieler en Will Sullivan.

Verstokte Feyenoordfans heb je overal in den lande, ook in het Noorden. De meest hartstochtelijke aanhangers van de Kuipclub in deze regio hebben zich verenigd in de zogeheten Feyenoord Emailcirkel. Wiepko de Groot (Delfzijl) en Veendammer Karel Kruizenga waren hiervan in 2000 de initiators. Inmiddels bestaat de Cirkel uit 16 man en behoren ook mannen als Jan Nicolai (Nieuwe Pekela), Harry Hoff (Klazienaveen), Arie Rijkeboer (Sauwerd), Wim van Reenen (Emmen), Tony Grootenhuis (Groningen), Fré Huizinga (Niekerk) en Wiepko’s zoon Marcel tot dit selecte gezelschap, dat via de sociale media de bevindingen van de wedstrijden met elkaar deelt en een keer per jaar gezamenlijk optrekt naar de Kuip, dit keer afgelopen weekeinde voor Feyenoord-Excelsior. Andermaal een tweedaags arrangement. Niet alleen werd eveneens naar Feyenoord B1 gekeken, op het programma stond ook een traditioneel etentje in de Ballentent, afgeblust met lekker bieren in stamcafé  The Hide Away in IJsselmonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.