dinsdag 19 april 2016

Derde Helft (300)


Wielrenners die boeken lezen, die zijn er niet veel. Toen Peter Winnen, tweevoudig winnaar op Alpe d’Huez, zich ooit eens in een interview liet ontvallen dat hij op zijn hotelkamer graag overgaf aan serieuze literatuur, steeg zijn aanzien met name bij de zogeheten kwaliteitspers. Inmiddels hebben we een Peter Winnen 2.0 en wel onze eigen Bauke Mollema. Ook deze Groninger, die tegenwoordig overigens in het mondaine Monaco huist, heeft zich geprofileerd als fervent boekenlezer tussen alle fietsdrukte door. Daarom is Bauke dit jaar het gezicht van de Week van het Sportboek, van 25 april tot 1 mei. Met als hoogtepunt de uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2015. Als u wilt weten wie hiervoor gekandideerd zijn, kijk dan op www.weekvanhetsportboek.nl

Oud-voetballers van SC Veendam, ze zijn nog volop te zien in de Jupiler League. Zoals Marnix Kolder en Tom Overtoom (FC Emmen), Lars Hutten (Fortuna Sittard), Jonathan Opoku (FC VVV) en Lars Lambooij (Go Ahead Eagles). Daar komt weer eentje bij, namelijk Johan Bolhuis. Niet binnen de lijnen overigens, maar er buiten. Hij, die vijf seizoenen op de Langeleegte actief was, is benoemd tot commercieel manager van de CED, kapitalen die staan voor de Coöperatie Eerste Divisie. De 46-jarige Bolhuis, van oorsprong een Oosterparker (zoon van ex-amateurinternational Tjerk), is al weer vele jaren woonachtig in het Brabantse Nuenen.

Kent u ze nog? Jan Belga, Albert Bakker, Peter Boogers, Lex Cazemier, Ypie op de Hoek, Jan Koning, Johnny Franke, Ingrid Lammerts, Alida Pasveer en een stel Uithammen (Erna, Gert, Jan en Max jr.)? Allemaal oud-leden van diverse Groninger schaatselecties onder leiding van trainer-coach Dinus Vos in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ze – en nog meer trouwens - gaan elkaar weer eens ontmoeten. Daarvoor is een reünie uitgeschreven voor 22 mei, in Tienelsheem in Zuidlaren, daar waar Jan Uitham de scepter zwaait. Op het programma staat onder meer een wandeling naar Midlaren, waar Vos de dames en heren onderwierp aan pittige circuittrainingen. Het blijft dit keer, aldus organisator Vos, bij leuke opdrachten.

Ook op Corpus den Hoorn, in het clubhuis van het 114 jaar oude GRC Groningen, komen oudgedienden bij elkaar en wel een week later, op 29 mei.  Hier zal gedikkedakt worden door de veteranen van de GVV Royal Combinatie. Leo van Oort, ooit gezegend met een striemend schot; Roel Bellinga (jarenlang manager van de veteranen) en Jack Rijploeg, oprichter van GRC’s fameuze klaverjasclub Pierre de Coubertin, zijn de initiators. Ook bij GRC veteraan geweest en geen uitnodiging gekregen, dan graag melden bij familiebellinga@gmail.com

Assen is sinds vorige week een multifunctioneel wielercentrum rijker. Met dank aan oud-raadslid Max Bruins, die zich liefst 25 jaar voor deze fraaie accommodatie heeft ingezet. Huidig raadslid Egbert Prent en Bert Naarding zouden daarom graag zien dat de piste van het complex naar Bruins, ook de aanjager van de internationale Jeugdtoer daar, wordt vernoemd. Een goed idee.     

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.