dinsdag 18 november 2014

Derde Helft (226)


We horen niet zo veel meer van hem, maar hij is nog zo scherp als een mes. En dat terwijl hij vorig jaar door medici was opgegeven. Een oudemannenkwaal had hem zodanig toegetakeld dat zijn leven nog slechts een kwestie van weken was. Henk Nienhuis, ofwel Mister Veendam, kon zijn testamant wel laten opmaken, zo luidde de onheilstijding. Echter, de wonderen zijn de wereld niet uit. Met dank aan de Stadskanaalster uroloog Van der Wijk. Hij richtte Nainhoes letterlijk en figuurlijk weer op. Anno 2014 is Henk Nienhuis (73) weer ouderwets still alive and kicking. Dat bleek vorige toen hij als vanouds aan de telefoon hing over een publicatie waarin hij zich niet kon vinden. Het ging over de uitvaart van Veendams oud-bestuurslid Bart Nijland. Daar lieten zich weinig oud-bewindvoerders van de club zien, was het verhaal. Nienhuis voelde zich aangesproken: ”Ik wil toch wel even laten weten dat ik er wél was hoor! Samen met Cor van der Steen.” Trouwens, ook plaatsvervangend Mister Veendam, Jan Korte, bewees Nijland de laatste eer. En ook Greetje Reisiger, die commercie deed bij de oud-profclub, was er. Waarvan acte derhalve.

Een andere Veendam-prominent, Willem Molema, was ook al ontevreden over de pers. De voorzitter van Oud-SC Veendam mailde de redactie van Groot Groningen dat hij, in tegenstelling tot wat er in deze krant stond, in het geheel niets van doen heeft met de Veendammer organisatie rond de retro tweede divisie, een competitie van vier failliete profclubs die komend jaar zijn beslag moet krijgen. Ook hier dus: waarvan acte!

Is Henk Nienhuis Mister Veendam, Hilbrand Ausema draagt deze eretitel bij Donar. Met afstand. Hij dient de club al sinds 1972 en is enige stabiele factor binnen de Groninger basketbaltrots. Ausema, de laatste jaren hoofd vrijwilligers, mag gerust als de Haarlemmer olie van Donar worden gezien. Maar niet lang meer, hij vindt het de hoogste tijd om te gaan. ”Ik word komend jaar 75 en dat is een leeftijd waarop je toch wel weg moet wezen. Het is mooi geweest.”

Ook Jan Suidhoff was er al bij, toen de eerste basketbalprofs (de Amerikaan Fred DeVaughn en de Joegoslaaf Misco Cermak) hun opwachting maakten in Groningen. En alsof de duvel er mee speelde, twee dagen na de melding van Hilbrand Ausema liet hij me via Linkedin weten dat hij het ook bij Donar voor gezien houdt. Jan was de man van de techniek, introduceerde in de Groninger zaalsport beeld- en geluidseffecten. Hij was de man ook die voor het eerst in een Nederlandse sportarena het We are the champions van Queen liet schallen. Kortom, twee Mohikanen die gaan.

Van afscheid nemen wil Karst Doornbos voorlopig niets weten. Hij was ooit gezegend met het eervolle predikaat de Lévitan van het Westerkwartier als organisator van (wieler)Omloop van Niekerk-Oldekerk. Maar Karst was vooral een superbe schaatsenslijper. En nóg! Niet volgens oude technieken, nee hij gaat met de tijd mee en slijpt nu zelfs met high tech-middelen. U kunt met hem afspraken maken op de volgende telefoonnummers:  0594-502282 of 06-12796866. Beleefd aanbevelend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.