dinsdag 25 november 2014

Derde Helft (227)


De voetballer met de meest beklijvende bijnaam is toch wel (met afstand) Freddy de Grooth, de topschutter van (momenteel) Pelikaan S. Al vele jaren gaat hij door het noordelijke voetballeven als Freddy Frikadel, omdat hij eens verklapte gek te zijn op deze snack en dat hij daardoor nogal aan de gezette kant is voor een voetballer. Inmiddels is De Grooth het zat om als voetballende frikadel door het leven te gaan. Hij is daarom op dieet gegaan, ook al omdat hij last kreeg van zijn overgewicht in de vorm van blessures. Teamgenoot Jos Bulten, de zoon van Pelikaan S-big boss Wim, heeft er wat druk achter gezet. Bulten jr. is een weddenschap met De Grooth aangegaan. Inzet 20 kilo afvallen in twee maanden tijd. De eerste vijf kilo’s zijn er inmiddels af, aldus het programmablad van Pelikaan S.

Wie geen last heeft van zijn gewicht is John ten Cate, 74 jaar en ooit met rooie Jan Blijham de stuwende kracht achter de promotie van FVV naar de eerste klasse. Daarna is John gaan fluiten en dat leverde hem nieuwe successen op. Hij haalde als scheids de top van het amateurvoetbal. Nog altijd fluit hij, onder meer bij de jongste jeugd van FC Groningen. De KNVB heeft hem afgelopen donderdag geëerd voor zijn arbitrale inzet door hem te benoemen tot scheidsrechter van verdienste. De speld en bijbeorende oorkonde werden hem, in het bijzijn van districtsvoorzitter Jan van Driel en KNVB-preses Michael van Praag, overhandigd door de noordelijke scheidsrechtersbaas Jan Hooge.

Over Jan van Driel gesproken, zijn aanwezigheid bij de bijeenkomst van de Scheidsrechtervereniging Groningen was een van zijn laatste activiteiten als voorman van de noordelijke voetballerij. De Beilenaar gaat met pensioen. Hij heeft er 36 jaren opzitten als voetbalbestuurder. Daarin heeft hij een grote staat van dienst opgebouwd. De bond onderstreept dat met het organiseren van een grootse farewellparty. Daags voor Sinterklaas (4 december dus) zal Van Driel, ook schoonvader van FC Groningens teammanager Bas Roorda, in het Asser hotel van Van der Valk in het middelpunt van de belangstelling staan en zal een warme douche aan loftuitingen over hem heen komen. Want één ding staat vast: Jan van Driel was een innemende en betrokken bestuurder.

Het is bepaald niet nieuw, een contest, welke club de beste gehaktbal serveert. Maar de tweewekelijkse keuring van Forward is verstoord door een heuse gehaktbalrel. Wat is het geval? Na de wedstrijd tegen Velocitas wilde de studentenjury onder aanvoering van Luciano de Vries de Velobal aan een test onderwerpen. Maar het kwam er niet van, want de ontvangst van de Velocitanen was, aldus de Three Cheersclub, beneden alle peil. Forward taaide stante pede woedend af. Een pijnlijke toestand vooral ook voor Forward-trainer Dirick-Jan van Strien, die zelf een vrijblijvend balletje trapt bij de groenwitten. Maar, aldus het clubblad De Oude Schoen, Velo krijgt een (eerlijke) herkansing. Vooralsnog leidt FC Lewenborg het klassement om de Gouden Gehaktbal.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.