dinsdag 11 november 2014

Derde Helft (225)


Heeft Aalderd Duinkerken mondiale voetbalhistorie in Oostwold (Wk) geschreven? Gaat de spits van het Roodeschoolse Corenos sinds zaterdag de boeken in (all over the world) met het snelst gescoorde doelpunt ooit. Slechts drie (3) seconden had hij nodig om zijn club bij Pelikaan S naar 0-1 te schieten. Dat ging zo: Roel Munting trapte af met een tikkie breed, waarna Duinkerken zag dat doelman Jonathan Hensens nog niet in zijn doel stond en hem prompt verschalkte met een precieze lange trap. Jammer nou dat Pelikaan S-tv (ja, dat bestaat echt) te laat was om deze curieuze goal voor de eeuwigheid vast te leggen. Cameravrouw Anke Dijkhuis, nota bene dochter van ex-RTV Noord-baas Roel Diekhoes, was simpelweg te laat met installeren van haar apparatuur. Het werd overigens 10-2.

De scheidsrechtersvereniging Groningen & Omstreken is een club die zich onderscheidt met bijzondere activiteiten. Met dank aan bestuursleden als Robert van Dorst (voorzittter), Marcel Bellinga, Jannes Mulder, Evert IJspeert, Marc van der Haak en Martin Schipper. Binnenkort is het weer raak, want voor 20 november hebben de heren niemand minder dan KNVB-voorzitter Michael van Praag gestrikt voor een causerie. Jawel, de man die als enige bestuurder de almachtige Sepp Blatter, FIFA-voorzitter, durft te bekritiseren.  Vanwege de te verwachten publieke belangstelling wordt uitgeweken naar het Hampshire-hotel. Wilt u er bij zijn? Dat kan als u zich aanmeldt op dit mailadres: covsgroningen@gmail.com

Ooit was ook Bart Nijland bondsbestuurder. Niet zo maar eentje, maar de man die SC Veendam bij herhaling heeft gered van de (uiteindelijk) onafwendbare ondergang. Maar nadat Veendam ter ziele is gegaan, geraakte hij in de vergetelheid. Dat bleek vorige week bij de crematie van deze markante Kolonicio, die op 87-jarige leeftijd is overleden. Oud-Veendamspeler Jan Feiken was bij de uitvaartplechtigheid en verbaasde zich over de afwezigheid van tal van oud-bestuurders van Veendam. Feiken: “Alleen Jan de Vries was er. De rest schitterde door afwezigheid. Te triest voor woorden, maar zo gaat het tegenwoordig in de maatschappij.” Gelukkig was Willem Molema, de voorzitter van oud-Veendam, er wel met zijn mede-bestuurders. Willem hield een indrukwekkende rede.

Het moest afgelopen zaterdag een gedenkwaardige meet en greet worden van de re√ľnisten die in de jaren zeventig aan de basis hebben gestaan van de onweerstaanbare opmars van GRC Groningen naar de top van het amateurvoetbal, de hoofdklasse. De namen op de invitatielijst logen er niet om: Donnie Smid, Piet Dol, Peter van Oosten,  Michiel Kompier, Gerriet Zielstra, Hans Leber, Kor Sinning, Jacob Melessen, Gerard van Nieff (vader van FC’s Yoell), Harrie van der Hoeven (zoon van wijlen GVAV’er Bram), Gerrie Mannes, de broers Harold en Peter Visser (zonen van de legendarische verzorger Johnny), Grafton Holband (ook ex-FC Groningen) en trainer Ger van Gelder. Maar de echte kopstukken, de gebroeders Erwin en Ronald Koeman, waren absent. Onvoorziene verplichtingen met hun club Southampton. Via een skypeverbinding was er toch nog contact. Voor GRC hebben de Koemannen altijd even tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.