woensdag 20 maart 2013

Derde Helft (39)


Onder de 70.000 toeschouwers in Nou Camp bij FC Barcelona – Rayo Vallecano bevonden zich zondagavond ook tal van Groningers. Ze beleefden er de climax van een weekeindje Barcelona, op uitnodiging van de businessclub van Gasterra Flames. Peter van der Molen, bestuurslid commerciële zaken van de Groninger basketbaltrots, had een onvergetelijke trip gearrangeerd voor participanten van het kaliber mr. Harm J. Meijer (De Haan Advocaten), Bernard van der Leij (Simmeren Recycling), Jacco Heijkoop (Incasso), Stefan Zevenberg (NewComm IT), Henk Jansen (Technisch Centrum Jansen), Erik Greven (RSE), Hans Ottens, Gert Kiel en Jan Hoekstra (allen Plaza Sportiva). Zaterdag is er eveneens een bezoek gebracht aan de basketballers van Barcelona, ook een Europese grootmacht en spelend in een fantastisch sportpaleis. Alleen daarom al was het jammer dat Jan Geert Vierkant (directeur Martini Plaza) niet was meegereisd.

Klaas Mulder, de geprezen grensrechter van de Bedumer voetbalclub CVVB, had zaterdag ook een publiek podium. Nee, niet als vlaggenist maar als patiënt in het UMCG. Hij kreeg daar een nieuwe knie ingebracht en die operatie werd door zo’n 250 medisch geïnteresseerde toeschouwers op de publieke tribune gevolgd. Klaas vond het niet erg, want op deze manier omzeilde hij een lange wachtlijst. We wensen hem een snelle rentree langs de lijn toe.

Arend Glas, de voormalige bobsleeër, is weer terug in zijn oude stiel: het roeien. De oud-Aegirman coacht een overnaads tweetje dat binnenkort haar opwachting maakt op de Varsity, het traditionele studentenroeifeest op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten.

Bij de Ronde van Groningen misten we Marco Bos, de Roner ex-prof die tegenwoordig hand- en spandiensten verleent voor De Kannibaal in Peize. De reden? Hij was twee dagen eerder vader geworden van Tigo, een kerngezonde zoon. Moeder Kirsten heeft de bevalling goed doorstaan. Opa Luut Bos, gezeten in een vorstelijke auto, nam tijdens de tocht door het Groninger land minzaam lachend alle felicitaties in ontvangst.

Theo Warners was per fiets naar de deze koers komen kijken, als altijd in de buurt van Noordwolde. Dit keer stond hij er met Greetje Uitham, de dochter van schaatslegende Jan. Veel had het niet gescheeld of Theo had dit keer forfait moeten geven, want hij is nog herstellende van een pittige hartoperatie. De man die bij Velocitas nog betaald voetbal heeft gespeeld, viert overigens vandaag zijn 73ste verjaardag. Van harte!

De meest atttractieve korfballer van Nederland speelt al weer een paar jaar bij Nic. Hij heet Ricky Wu en deze Taiwanees wordt wel de Messi van het korfbal genoemd. Maar Nic. beschikt ook bij de vrouwen over een speelster van de buitencategorie, aldus clubicoon Kees Vlietstra. Zij luistert naar de naam Geertje Hoekstra. Het gaat in deze overigens niet om haar kwaliteit als korfbalster, maar om de kwaliteit van haar benen. “Mooier zie je ze niet,” aldus Vlietstra.

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.