zondag 24 juni 2012

Derde Helft


Michel van Oostrum, de voormalige koningsschutter van FC Emmen, heeft na zijn actieve voetbalcarriere geen last gehad van het gevreesde zwarte gat. Hij is een druk baasje geworden, die op allerlei fronten veel uren maakt. Zo is hij volgend seizoen trainer van de topklasser DETO in Vriezenveen, bestiert hij een voetbalschool, organiseert hij allerhandjeenkomsten zoals footgolf en adviseert hij daar waar dat wordt gevraagd. Met ingang van 5 juli heeft hij dat gebundeld in bedrijfsvorm, dan opent hij zijn kantoor Van Oostrum Consultancy aan de Duurkampenweg (16) in Emmen. We wensen de toekomstige zakenman alle succes.

Abe Meininger wordt wel eens de volleybalprofessor van Noord-Nederland genoemd. Dat hij kijk heeft op het spelletje, bewijst zijn aanwezigheid in de technische commissie van de FIVB, de mondiaal overkoepelende volleybalbond. In die hoedanigheid is de ex-coach (62) van tal van noordelijke clubs ook geselecteerd voor de Olympische Spelen straks in Londen. De Zuidlaarder moet daar wedstrijden analyseren en vervolgens rapporteren over de ontwikkeling van het spel. Ter voorbereiding op de Spelen bracht hij afgelopen week een bezoek aan Lausanne, waar Meininger c.s. door de Hoge Heren is verteld dat met name de rol van de libero een grondige evaluatie vraagt.

Jacob Groenhof is de naam. Wielertalent dat pas ontluikt als hij de drie kruisjes is gepasseerd. De dertiger uit Donderen, eigenaar van een lekker lopend fitnesscentrum in Tynaarlo, was ooit een gepassioneerd taekwondo-er, maar de laatste jaren is hij in de ban geraakt van de racefiets. Als fanatiek spinningmaster zweept hij zijn klanten op tot ultieme inspanningen en inmiddels smijt hij ook op een echte racefiets met zijn onvermoede krachten. Zijn laatste uitdaging was het beklimmen van Alpe d'Huez binnen een uur, nadat hij vorig jaar, tot zijn teleurstelling, niet verder was gekomen dan 1.05. Die teleurstelling heeft inmiddels plaatsgemaakt voor euforie want Jacob knalde onlangs in slechts 55 minuten tegen de Nederlandse berg op. Een geweldige tijd. Een tijd ook die een ding duidelijk maakt: hij is een grote wielercarriere misgelopen. Hoewel…., de Groninger oud-atleet Steven Sloof is ook nog op zijn 44ste wereldkampoioen hardfietsen geworden. Bij de Masters, dat wel.

Het Spaans volkslied klonk afgelopen donderdag op de Langeleegte. Nee, er werd niet gevoetbald in Veendam maar de muziek klonk ter omlijsting van het boek De Neef van de Koning, waarin Geerth H. Boschma, gerenommeerd marketeer te Groningen (La Compagnie), beschrijft op wat voor figuren zoal een noodlijdende voetbalclub aantrekkingskracht heeft. Ja, zelfs Spanjaarden. Directeur Henk Eising kreeg het ene na het andere fantastische verhaal voorgeschoteld. Van fantasten dus. Wie een kijkje wil nemen in de wondere (rand)wereld van het voetbal, beveel ik een tochtje naar de plaatselijke boekhandel aan.

Het was partij zaterdag bij Nic., de korfbaltrots van Groningen. Sterspeler Michiel Gerritsen nam er afscheid, gedwongen door blessureleed. Grote afwezige was Taco Poelstra, de vorige sterspeler van de groenwitten. De ‘Cruijff va het korfbal’ had een geldig excuus, hij moest de honneurs waarnemen in de grootste supermarkt van het Westerkwartier, grootgrutter Bellinga in Niekerk. Hij was daar dringend nodig omdat de (aangetrouwde) familie, inclusief vrouwlief Marloes, druk was met de reunie van de plaatselijke basisschool. Wel was Kees Vlietstra van de partij. Hij onderbrak er het trainingskamp van de voetballers van Engelbert 3 op Ameland voor. Gerritsen scoorde overigens in zijn laatste wedstrijd vier keer en stond daarmee aan de basis van de 12-9 zege van zijn team. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.