dinsdag 28 mei 2019

Derde Helft (380)Jelle Teitsma, de spits van Groen Geel, kan meer dan doelpunten maken voor de aloude arbeidersclub uit Groningen-Zuid. De columnist van het magazine De Staantribune kan ook een aardig stukkie schrijven. Wat heet! Een heel boek zelfs. Het is inmiddels klaar en wordt komende zondag (2 juni) gepresenteerd in het clubhuis van Groen Geel op sportpark Corpus den Hoorn. Het boek gaat over de familie Strijkbout, die met drie kinderen een reis van vijf maanden maakt door arme delen van Zuid-Europa. Wilt u deze ongetwijfeld weer bruisende, groengele happening bijwonen, dan wordt u vanaf 14.30 uur van harte welkom geheten.

Een paar dagen later, op donderdag 6 juni, gaat Renate Groenewold op voor het Goede Doel, in dit geval het KWF Kankerfonds. De oud-wereldkampioene schaatsen (2004, Hamar) treedt dan buiten haar comfortzône. Dat doet ze door op haar racefiets te klimmen en vervolgens zes keer achterelkaar Alpe d'Huez beklimmen. Renate: “Ik en klimmen is niet iets wat samen gaat, maar ik doe mee om geld in te zamelen om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Want helaas hebben al te veel mensen in mijn omgeving de strijd tegen kanker verloren.”

U kunt de actie van Renate Groenewold doneren via deze – digitale – weg: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/renategroenewold.
Ik zeg: DOEN!!

Ook William Pomp, sportverslaggever van het Dagblad van het Noorden is uitgedaagd om eens uit zijn comfortzône te komen. Hij is door zijn chef Harm Vonk gevraagd op zaterdag 29 juni met hem mee te doen aan de 23ste Univé Stadsloop van Appingedam. Vooralsnog heeft Pomp deze boot afgehouden. Hij is niet topfit voor dit werk en bovendien zit hij dan midden in de TT-drukte. Kees Bijmolt, voormalig atleten coördinator van dit festijn, wil Pomp desondanks toch el eens in Daam in actie zien en heeft Pomp een heuse bokaal in het vooruitzicht gesteld als hij de tien kilometer tot een goede einde brengt.

Wie wel meeloopt is Rob de Waard, de directeur van het Huis voor de Sport in Groningen. In tegenstelling tot Pomp is hij wel klaar voor deze fysieke proeven van bekwaamheid. Hij heeft zich de afgelopen week voorbereid met een hoogtestage in het Spaanse Andalusië.

Minder goed nieuws van het noordelijke wielerfront, waar Rick Ottema al een tijdje afwezig is. De tegenwoordig in Leeuwarden woonachtige Veenkoloniaal, vorig winnaar van de Topcompetitie, wordt al twee maanden lang gehinderd een slijmbeursontsteking. De sores bij de kopman/koerskapitein van het Team Metec-TKH begon na een valpartij in de Ronde van Normandië. Licht in deze duisternis is er nog niet. Ottema tegen Wielerflits: “Feit is dat ik alleen maar achteruit ga in plaats van vooruit.”

Een pleister op deze wonde was er vorige week in het Drentse Zeijen, waar zijn vriendin Manon de Boer noordelijk kampioen tijdrijden werd bij de elitevrouwen.

Be Quick 1887 is een traditieclub en dat wil men op de Esserberg weten ook. Hoewel uit milieuoogpunt het autogebruik steeds meer onder druk komt, zeker als het voor de fun is, houdt een jaarlijkse autorally van de Good Old op Hemelvaartsdag nog altijd stand. Het is een overblijfsel uit de tijd dat Be Quick nog als een eliteclub stond aangeschreven en autobezit getuigde van een leven op stand. Die sjeu is er wel af en daarom is het aantal rallydeelnemers sterk aan het teruglopen. Maar de echte diehards van Be Quick, zoals Bert Drok, Alex Eimers, Dick Osinga en de onlangs nog koninklijk onderscheiden Loed Nieveen willen van geen wijken weten. Van hen lijkt mij de heer Eimers wel iemand die deze keer met een Tesla aan komt zetten.

Anjo Mekel, de voormalige assistent-coach van Donar, heeft een droomstart gemaakt als 'Technisch Directeur' van Velocitas 1897. De aloude volksclub werd kampioen van de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal en zit daarmee op schema richting de hogere regionen, nadat de groenwitten twee jaar geleden het zondagvoetbal vaarwel hebben gezegd. Mekel is desondanks nog niet helemaal tevreden: “Willen wij onze doelstelling halen, minimaal de tweede klasse op korte termijn, dan zullen we ons als club toch wat gestructureerder moeten organiseren. De mogelijkheden zijn er, met name omdat er bij de jeugd nogal wat kwaliteit rondloopt. ”

Het ziet er naar uit dat hij op zijn zoon Quinn, de spits van Velo 1, kan blijven rekenen. De doelpuntenmachine, die dit seizoen bij 59 voltreffers bleef steken (vorig jaar 75), staat in de belangstelling van diverse clubs, maar heeft het prima naar de zijn zin het Stadspark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.