woensdag 6 september 2017

Derde Helft (353)

Allereerst even een nieuwtje, speciaal voor de ambitieuze sporttalenten in onze regio. Zij kunnen voortaan een beroep doen op de John Schokker Foundation, die donderdag (8 september) september officieel 'los' gaat met de lancering van

De Foundation, opgericht ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van makelaar John Schokker, steunt waar mogelijk jonge sporters in hun streven iets moois te bereiken. Let wel: niet iedereen die zich meldt kan worden beloond. Elke aanvraag komt op het bordje van een selectiecommissie onder leiding van Rob de Waard, de directeur van het Groninger Huis voor de Sport. Zijn medecommissieleden zijn Hans Robben, Karin Kienhuis, Johan Toren, Jack Suiveer en bovengetekende. Ger van Gelder, voorheen mister GRC, beheert (professioneel) het stafbureau en is derhalve de administratieve spil van de Foundation.

Luuk Jans heeft drukke dagen achter de rug. De zoon van (Ron) manifesteert zich als een gretige omnivoor in de noordelijke sportgemeenschap. Hij is receptionist van de inmiddels gerenommeerde sportschool FGT in Tynaarlo, is één van de kartrekkers van zaterdagclub Groen Geel, speelt in het shirt van FC Emmen e-voetbal en was ook nog eens ploegleider/verzorger/mecanicien van een gezelschap toerfietsers dat zich een week uit de naad fietste op Oostenrijkse (o.a. de Gross Glockner) en Italiaanse (o.a. de Stelvio) bergen.

Tot de pedaleurs behoorden prominenten als Marco Out, de burgemeester van Assen, FC Groningens-scout Paul Zweverink en de voormalige, helaas niet doorgebroken stoemper van De Kannibaal, Jacob Groenhof. Hij heeft meer succes als directeur-sportief van FGT.

Thijs Rondhuis is eveneens een bezig baasje in de sportwereld. De Aduarder organiseert en regelt van alles en ook nog eens zo veel, dat hij amper tijd heeft voor andere dingen. Maar vrijdag 25 augustus, tussen de laatste voorbereidingen voor de Boels Rental Ladies Tour en Olympia's Tour - twee grote wielerkoersen - door, trouwde hij toch even met Mascha Pijnenborg. Dat gebeurde in een sprookjesachtige setting in Garnwerd aan Zee.

De plechtigheid werd voltrokken door Jannes Mulder, in zijn vrije tijd zowel speaker bij wielerkoersen als duivenmelker. De (humoristische) spraakwaterval uit Steenwijk kreeg toestemming voor één dag om als ambtenaar van de burgerlijke stand op te treden.

Uiteraard was vooral de wielerwereld getuige van deze huwelijksvoltrekking. Gesignaleerd werden onder meer Luink Pater, Willem Oosting, Rikus Sunderman, Piet Guikema (allen trouwe, organisatorische rechterhanden van Rondhuis) en de zussen Eyelien en Daniëlle Bekkering. En hoewel Thijs Rondhuis inmiddels ook de korfbalclub Nic. bij de hand heeft genomen om de club weer naar de top van Nederland te loodsen, was het toch bovenal een wielerhuwelijk. Want ook de uit Noord-Brabant afkomstige bruid heeft gekoerst.

Arjan Taaij heeft het gemak van een luchthaven vlak naast de deur ontdekt. Hij wilde onlangs even op en neer naar de Poolse havenstad Gdansk, één van de speelsteden van het EK volleybal. Met de auto een hele rit, maar met de lijndienst vanaf Groningen Airport Eelde een peulenschil. En zo zat de succesvolle coach van Abiant/Lycurgus, samen met zijn vader, broer en zwager, op de tribune bij Servië – Estland en Polen – Finland om te kijken naar mogelijk interessante spelers voor zijn club. Of deze scouting wat heeft opgeleverd, zal de toekomst leren.

De dames Sylvia Heinen en Sandra van Bergen zijn druk in de weer met de wederopbouw van het vrouwenhandbal in Groningen. Dat doen zij onder de vlag van V en S, de fusieclub die is ontstaan uit Vlugheid & Kracht en Sparta. Dat gaat uiteraard niet zonder geld. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het sponsorbestand, terwijl Sylvia en Sandra ook via een exclusieve vriendenclub de nodige euro's hopen te genereren om Groninger weer haar oorspronkelijke prominente plaats op de nationale handbalkaart terug te geven. Gaat uw hart nu ook open (zoals bij Wim de Graaf, Robert Woudstra, Peter Homan en Taeke Plas) en kunt u 25 eurootjes missen, meldt u zich dan bij sylviaheinen@hotmail.com

Jaap Smit zit even in de lappenmand. De eens zo veelbelovende sprinter, die ooit de Duitse Olympisch kampioen Armin Hary (1960. Rome) zo knap partij gaf en zich na zijn atletiekcarrière verdienstelijk maakte als looptrainer van FC Groningen en BV Veendam, is geopereerd aan een haperende rikketik. Drie omleidingen zijn succesvol aangebracht. Momenteel revalideert de Winsumer in het Harener Beatrixoord. De verwachting is dat hij bij de Vier Mijl weer present zal zijn. O ja, u mag gerust even langskomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.