dinsdag 18 oktober 2016

Derde Helft (327)

In Loppersum is Karin Lalkens even de koning(in) te rijk. Als organisator van de sponsoravond van de VV Loppersum, werd ze afgelopen week overladen met lof. Want dank zij Karin genoot 'half' Loppersum van een bijzonder vermakelijk avondje lullen over voetbal, met niemand minder dan Johan Derksen, Hans Nijland en Henk 'broez'n' de Haan in passende hoofdrollen. Zo stak Derksen Nijland de gek aan met de benoeming van oud-schaatscoach Gerard Kemkers tot een soort innovatiemanager van FC Groningen. Derksen: "Gaat de selectie van FC Groningen deze winter misschien ook meedoen aan kortebaanwedstrijden?"
Hans Nijland deed niet alleen Loppersum aan, maar was daarvoor ook op Schiermonnikoog. Hij had er een denktanksessie georganiseerd, onder leiding van Jacco Swart, de directeur van de Eredivisie CV. De meedenkers waren Nijlands naaste kaderleden in het Noordlease stadion, zoals prestatiemanager Gerard Kemkers, commercieel directeur Robbert Klaver, operationeel manager Romke Hoogstra, financieel manager Marc-Jan Oldenbrandingh en Peter Jeltema, kopman technische zaken. Insteek van de bijeenkomst was het aandragen van ingrediënten voor een nieuw beleidsplan, op basis van een aantal prikkelende stellingen. Zoals bijvoorbeeld: FC Groningen moet het Atletico Bilbao van het Noorden worden (dus alleen met noordelijke spelers).
Voormalig rector van het Kamerlingh Onnes College, Ate Harsta, is toegetreden tot het bestuur van SV Donar, ofwel de supportersvereniging van de Groninger basketbaltrots. Bas Kammenga, in het dagelijks leven medewerker communicatie bij FC Groningen, is door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Bert Nienhuis op, die het na zes jaar genoeg vindt en alleen nog verder gaat als trommelaar.
De oud-wielrenners Marco Bos en Johan Wekema, al enkele jaren succesvol als (mede)organisatoren van de Slag om Norg, hebben de smaak van het organiseren te pakken. Daarom gaan ze voortaan professioneel verder met hun hobby. Dat doen ze onder de naam van Bike Life Travel & Events, waarin nog een oud-coureur participeert; Peter Groothuis, afkomstig uit de reiswereld (Cycle Tours).
Prof. dr. Gerard Sierksma, hoogleraar Kwantitative Logistics en Sportmetrics aan de Groninger universiteit, is ook een man die zich met intensief sport bezig houdt. In het schaatsen stond hij aan de basis van enkele hervormingen. Dat gaat hij nu ook in het voetbal proberen te realiseren. Samen met Dagblad-sportjournalist Thijs de Jong heeft hij twee clubs, Groen Geel en The Knickerbockers, bereid gevonden een wedstrijd met experimentele spelregels te gaan spelen. Donderdag bent u welkom om deze primeur mee te maken op sportpark Corpus den Hoorn (aftrap 19.15 uur).
Wat hebben de oude een nieuwe voorzitter van Donar, respectievelijk Gert Kiel en Jannes Stokroos, gemeen? Ze zijn allebei zaterdagvoetballer geweest, de eerste bij Omlandia in Ten Boer, de tweede bij Eems Boys in Delfzijl. En zo kon het gebeuren dat ze elkaar vroeger aan de boorden van het Damsterdiep nogal eens troffen. Dat ging er volgens Stokroos niet altijd zachtzinnig aan toe. “Als je heel goed kijkt, kun je aan het lopen van Gert zien dat ik hem nogal eens tegen zijn schenen schopte.”
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.