donderdag 2 juni 2016

Derde Helft (306)


Meten is weten. En tellen ook. Erwin van de Looi, de inmiddels ex-trainer van FC Groningen, trok altijd een zuur gezicht als er eens iemand was die hem confronteerde met het aantal (vele) terugspeelballen van zijn ploeg op de keeper. Maar ontkennen helpt niet meer nu Bart Frouws van Opta Sports, een bedrijf dat onder meer alle statistieken van de eredivisie bijhoudt, de winnaar van Tikkie Terug Jaap-klassement van het afgelopen seizoen heeft geproclameerd. En de win-naar was…… (roffelderoffel) Etiënne Reijnen, de centrumverdediger van FC Groningen. Hij speelde liefst 216 keer terug op Sergio Padt. Met een discipel van Ron Jans, Thomas Lam, als goede tweede. Hij kwam tot 209 tikkies terug.

Ze waren, al heel lang geleden, veroordeeld tot buren, maar erg harmonieus gingen ze nooit met elkaar om op het aloude sportpark West End (klink mooier dan sportpark Vinkhuizen). Ik heb het over de kleine volksclubs Gruno en Groninger Boys. Ze verhielden zich als water tot vuur. Nog niet zo heel lang geleden werd Grunomastodont Simon Buurlage zelfs van hoogverraad beschuldigd toen hij inging op het verzoek om voorzitter van Groninger Boys ter worden. Die kou is uit de lucht. Sterker nog, de club van de Van Donderens en Bootsma’s (Gruno) gaat met de roodgetinte Boys, waar de familie Bolt een ferm stempel op heeft gedrukt, in gesprek over een fusie. Sentimenten hebben bij de huidige voorzitters, Azing Koning (Gruno) en Jan Schuiling (Boys), plaatsgemaakt voor realiteitszin. En zo wordt het toch nog gezellig op West End.

Aan de andere kant van de stad, op sportpark Corpus den Hoorn, trapt de voormalige bureaumanager van Donar, Sandro Lisci, een aardig balletje in een 7x7-team van 35plussers bij GRC. En met succes, want dit team, waarin ook oud-Be Quickgoalie Gaby Hensems speelt, is kampioen van Groningen geworden. Hij mag nu proberen de prestatie van zijn oud-werkgever, Donar dus, te evenaren want GRC heeft zich met deze titel geplaatst voor het toernooi om de landstitel.

Eén van de aardigste vaste onderwerpen in het weekblad Voetbal International is de rubriek Abonnee. Daarin mocht afgelopen week Tonnie Beekhuis (65) uit Midwolda zijn ei kwijt. Zijn favoriete speler is Arjen Robben, die ooit eens naar Midwolda reed om zijn oude club Bedum te zien spelen. Daarbij had Beekhuis de volgende anekdote: “Hij kon ons complex niet vinden en vroeg een passant hoe hij bij MOVV kon komen. Die antwoordde: “Trainen, mien jong. Veul trainen!”

Met de Noordenveld-Westerkwartier Wielermeerdaagse in aantocht, moet de organisatie het ‘even’ zonder haar voorzitter Theo Jurriens stellen. Hij reed vorige week met zijn auto tegen een vangrail als gevolg van een black out. Daarom verblijft Jurriens nu in het UMCG voor onderzoek. Via facebook meldt hij dat hij het daar vooral gezellig maakt. Zo ‘jatte’ hij een bloemetje van de balie om een ontbijt met een 80-jarige medepatiënt van enige sfeer te voorzien. Met Jurriens ’moraal’ is in elk geval niks mis.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.