dinsdag 8 december 2015

Derde Helft (281)


Het is even wennen voor mijn generatie, maar tegenwoordig worden er door sportbobo’s zonder probleem glazen geheven die niet met alcoholische drankjes zijn gevuld. Zoals bij de housewarming (vroeger heette dat gewoon Open Huis) van het Groninger Huis voor de Sport, dat onlangs is verhuisd van Hoogezand naar Groningen-stad. Daar moest op gedronken worden. Maar dus  niet met bier, wijn en sherry (ooit de favoriete afdronk voor de meeste blazers), maar met eigentijdse smoothies met ingrediënten als sinaasappel, ananas en spinazie. Immers, sport wordt geassocieerd met gezondheid en dan kun je het vandaag de dag als sportbaas, zoals HvS-directeur Rob de Waard er eentje is, niet maken in het openbaar te zondigen.

Hoewel, de hapjes waren wel weer klassiek: snacks van diverse pluimage! Die waren, op bestelling van de partyregisseurs Jacqueline van Popta en Jessica Oude Sogtoen, geleverd door Bert Janssen, horeca-manager van  MartiniPlaza. Wat hij niet bracht, waren de kleine gehaktballetjes, spekkies voor het bekkie van Egge Knol. Hij is namens FC Groningen keurmeester van gehaktballen in kantines waar de FC jeugdclinics geeft.

Bedum heeft zich zelf al een prijs toegekend: Het Sportdorp van Groningen. Die primeur kreeg ik in de nieuwe wandelgangen van het Huis voor de Sport zo maar even toegespeeld door Jan-Willem van de Kolk, sportwethouder in het Pisa (Schaive Toorn) van Groningen. En waarom dan wel, wilde ik van Jan-Willem weten. Nou ja, de sport floreert er als nooit tevoren: de volleybalclub DIO is uitgegroeid tot een ware attractie, net als de zomerse wielerronde. En ja, een van vijf beste voetballers van de wereld, Arjen Robben, is sportief erfgoed van Bedum, net als café Koning, dat als sportkroeg furore maakt.

Vandaar dat in het spoor van Van de Kolk een heel leger Bedumers was meegekomen naar Rob de Waards nieuwe behuizing. We zagen onder meer Henk Pater, video-analist van Lycurgus maar ook voorzitter van DIO; Henk Panneman, de koersdirecteur van de Ronde van Bedum en tevens genodigden als Lieke Sabel, Harry Koops en Nianne Vos.

Lycurgus was trouwens goed vertegenwoordigd met de meubelstukken Rob Birza en Mello Veenstra, als ook de nieuwe perschef Theo Sikkema. De voormalige hockeybabe Frouke van Laar, jarenlang aanvoerder van GHHC Groningen, gaf eveneens acte de présence, net als Karin Kienhuis (Alfa Collega), Martine Haak-Snoek, Karin Zwart, Ilse Broeders en Simone Smuling, allen vrouwen die er toe doen in de Groninger sport.

Wie er nog meer waren? Uiteraard politieke kopstukken, zoals Patrick Brouns (gedeputeerde), Hans de Graaf (wethouder Marum), Peter Gelling (wethouder Stadskanaal), Kor Berghuis (wethouder De Marne), PvdA-statenlid Gert Engelkens en Jasper Honkoop (VVD-raadslid in stad). En verder Peter van der Molen van Donar, Otto Kooi (KNVB), Harry Bouma, die namens het Noorderpoortcollege gastdames had geregeld, oud-HvdS-directeur Tjaart Kloosterboer en last but not last Marco Vos, de topman van Maupertuus, het sjieke meubelpaleis waar Rob de Waard onderdak heeft gekregen.

Geen van allen maakte de indruk dat ze de sterke drank misten. Tijden veranderen!

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.