dinsdag 26 augustus 2014

Derde Helft (114)


Het was het best bewaarde geheim van het Groninger amateurvoetbal; de verkering van Vally Dusink. De oer-GRC’er, die ooit de titel kreeg beste clubgrensrechter van het Noorden, leek voorbestemd voor het eeuwige vrijgezellenschap, maar nu hij de zes kruisjes nadert, heeft Amor alsnog toegeslagen. Met dank aan mijn topslager in Vries. Hij meldde mij dat zijn vriend Vally al een tijdje zijn (nieuwe) leven deelt met een collega van KPN, waar hij ook al héééééél lang werkzaam is. Dat heeft tot gevolg dat Vally zijn dagelijkse gang van zaken van andere accenten heeft voorzien. Zo heeft hij de abonnementen van alle sportzenders opgezegd. Het is al vaker gebleken: liefde kent geen grenzen. Jammer ook voor GRC, mooi voor Vally.

Mijn goede collega Jan van der Veen daarentegen heeft zich, hoewel net 68 jaar geworden, weer helemaal op de sport gestort. Hij heeft zijn sportjournalistieke bezigheden weer opgevat, met name als nieuwtjesjager. Hij is zelfs zo bevlogen dat hij zich afgelopen week per taxi naar sportpark Corpus den Hoorn liet vervoeren om FC Groningen daar te zien trainen. Jan had namelijk zijn auto even uitgeleend aan zijn zoon Martijn, wiens bolide defect was. Eenmaal op Corponello aangekomen, was er in het geheel niets van de FC te bekennen. Weliswaar had hoofd perszaken Richard van Elsacker dit gecommuniceerd, maar Erwin van de Looi liet zijn mannen achter de mediacentrale opdraven. Jan van der Veen heeft daarom een nota van 16 euro 10 bij FC-directeur Hans Nijland ingediend. Met als toevoeging: “Dat kan er nu toch wel af met al die verdiende transfermiljoenen.”

Mocht dat Van der Veen nog eens overkomen, dan kan hij op de koffie bij Jan Wijnsema. Deze kolonicio heeft op Corponello een baan gekregen als facilitair medewerker. Dat is een felicitatie waard, want deze Jan was jarenlang materiaalman van eerst BV en later SC Veendam. Toen de geelzwarte club failliet ging, stond Jan op straat. Hij ging echter niet bij de pakken neerzitten. Vooral via Twitter was hij naarstig op zoek naar nieuw werk. En laat nu uitgerekend FC Groningen deze zoektocht belonen. 

Een nieuwe, bijzondere job heeft ook de Braziliaan Leonardo, die ooit samen met Hugo debuteerde bij FC Groningen. Dat hebben we gelezen in een serie over oud-voetbalprofs in de Volkskrant. Hierin is mijn vroegere stagiair Iwan Tol op zoek naar spelers van weleer die tegenwoordig opvallend werk hebben. De nu 37-jarige Leonardo, die destijds van het Oosterpark naar de Kuip (Feyenoord)  promoveerde, is tegenwoordig werkzaam op het consulaat van Brazilië, onder meer als privéchauffeur van de consul. Geen vetpot maar wel heel erg leuk, aldus ‘Leo’.

Een andere ex-FC Groninger, Henk(ie) de Haan, zit tegenwoordig met bugel en al in de showbizz. Vorige week trad hij tijdens de traditionele feestweek in Niekerk op in een programma met Wia Buze, Burdy en Sijtze ‘Puch’ Scheringa. Naar verluidt deed oud-korfbalinternational Taco Poelstra het licht uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.