dinsdag 1 juli 2014

Derde Helft (106)


Een ritje maken in de klassieke, blauwe boevenbus van Veenhuizen, die in vroeger dagen elke maandagochtend voor het station van Assen klaar stond om ‘drankchauffeurs’ voor veertien dagen naar Bankenbosch te brengen om hun zonden te overdenken. Dat kan, want het is inbegrepen in het Vip-arrangement voor de Slag om Norg, de wielerkoers over gedeeltelijk onverharde wegen die op zondag 10 augustus haar derde jaargang beleeft. Inclusief een lunch. Want het gevangenismuseum is dit jaar de startlocatie van de Slag en pakt in stijl uit. Met dank aan directeur Peter Sluiter. De Vips worden met de boevenbus van Norg naar Veenhuizen gereden en vandaar weer naar de Vip-tent in Peest. Wilt u dat ook wel eens meemaken, dan verwijs ik u naar de website, www.deslagomnorg.

Abiant/Lycurgus, de vaandeldrager van het Groninger volleybal, is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. De hoogste prioriteit heeft de portefeuille commerciële zaken, die door Hans Buissink wegens drukke, beroepsmatige werkzaamheden is ingeleverd. Hij wordt node gemist. Ook de speurtocht naar een nieuwe voorzitter, als opvolger van Cees-Jan Gieskes, heeft tot dusver geen resultaat gehad. Vooralsnog neemt oer-Lycurgiaan Rob Birza de honneurs waar.

Een opmerkelijk bericht op Twitter afgelopen week. Wouter Haan zoekt een baan. De Bedumer, in 2011 als 19-jarig supertalent glorieus winnaar van de hooggenoteerde Ronde van Overijssel en lid van de Olympische baanploeg, rijdt amper nog een klinker uit de straat en ziet dientengevolge ook zijn wenkend perspectief, een mooie profcarrière, uit het zicht verdwijnen. Vandaar dat hij 20 uur per week aan het werk wil, want fietsen is voor hem niet meer zaligmakend.

Ooit had ze, Reina Heuvingh, scharrelarij met Jean Nelissen, wijlen de wielerpaus van Nederland. Dat was in de tijd dat De Neel als dienstplichtig militair was gelegerd in Zuidlaren. Nelissen was niet alleen NOS-commentator, maar ook een begenadigd auteur. Of het daardoor komt weet ik niet, maar Harense Reina heeft, samen met Janny Westra, nu ook een boek geschreven: Bestemming bereikt. Het boek gaat over twee vriendinnen die er van dromen voetbalwedstrijden in het buitenland te bezoeken, Als hun droom uitkomt hebben ze de tijd van hun leven, totdat…  Dat kunt u dus lezen als u het boek koopt, via www.boekscout.nl

Bij GRC Groningen is een reünie in de maak. Hier betreft het spelers van de roemrijke A1-elftallen ten tijde van de gebroeders Koeman (Erwin en Ronald), Piet Dol, de robuuste keeper Hans Leber, Gerriet Zielstra (nu topslager te Vries), Peter Visser, Kor Sinning, Piet Weert en Donny Smid. Trainer was Ger van Gelder, die toen de catenacciofilosofie van Inter-trainer Hellenio Herrera (Inter Milan) aanhing. Van Gelder ooit in een interview: “Ik speel liever met 0-0 gelijk dan dat ik met 5-4 win.” Louis van Gaal in extremis dus. Daarover, en nog veel meer uit de periode 1975-1982, gaat nog eens uitgebreid worden gesproken op Corponello. Oud-spelers uit die tijd kunnen zich melden bij klaasmulder@home.nl

 

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.