dinsdag 3 september 2013

DerdeHelft (63)


Het gaat weer goed met Erik Lubbers, de verzorger van voetbalclub Actief die onlangs – op vakantie in Frankrijk – op mysterieuze wijze (hard) van zijn racefiets is gevallen tijdens de afdaling van een Alpencol. Lubbers was in zijn eentje op pad gegaan en mocht van geluk spreken dat een oplettende automobilist hem (bewusteloos) in de berm zag liggen. In het ziekenhuis van Grenoble werd onder meer een nekwervelbreuk geconstateerd. Een identiek ongeluk als dat van de profwielrenner Kai Reus, die er uiteindelijk ook wonderwel goed vanaf is gekomen. Evenals Kai Reus kan Erik Lubbers niet navertellen wat hem op die fatale dag is overkomen, maar verder gaat het hem goed. Hij geneest voorspoedig van zijn zware verwondingen en is nu in het Harener Beatrixoord druk doende met zijn revalidatie. Zoals het er nu uitziet, zien we Erik gelukkig weer terug in de dug out van Actief.

Voorafgaande aan de volleybalinterland tussen de damesploegen van Nederland en Tsjechië, presenteerden de vrouwen van Lycurgus zich in Martiniplaza en petit comité voor het nieuwe seizoen. Dat gebeurde onder leiding van een trotse Paul Zoet, de voorzitter van de stichting waaronder dit Lycurgus ressorteert. Zoet is qua kinderen de evenknie van Hans Robben. Hij moet zijn aandacht verdelen over een inmiddels beroemde zoon, PSV-doelman Jeroen Zoet, en een in betrekkelijk anonimiteit volleyballende dochter, Daniëlle geheten. Zij speelt in de diagonaal bij de Groninger eredivisionist ook top. Dat is soms flink schipperen voor pa Zoet, maar hij heeft zich voorgenomen de aandacht voor zoon en dochter zo eerlijk mogelijk te verdelen. “Dat wordt passen en meten,” aldus Zoet sr.

Bij de Groninger korfbaltrots Nic. maakt Peter Jansen zijn rentree in een officiële functie. Na eerst speaker en voorzitter te zijn geweest, gaat hij nu aan de slag als teammanager. Moge hij pal staan in de komende, naar verwachting moeilijke tijd voor Nic.

Blijven we even bij korfbal en Nic. Want een van de meest prominente leden van deze club, oud-speler Kees Vlietstra, ontwikkelt zich meer en meer tot schrijver van (luchtige) stukkies en zelfs ook heuse boeken. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek, het zogeheten KEESBOEK. Hierin neemt hij nagenoeg de hele vaderlandse korfbalwereld, en alles wat daar omheen hangt, de maat. Van Taco (zonder Twitter) Poelstra tot Mady Tims, van Jaap Lenstra tot Ben Crum en van Rianne Echten tot Gerald van Dijk. In november is de presentatie.

Is Kees Vliestra een icoon van Nic., Hans van Ringen is er eentje van de voetbalclub Helpman. Niet dat hij qua voetbal tot grote hoogte steeg, maar als bestuurder des te meer. Van Ringen heeft tal van functies bekleed van de blauwwitte cultclub, onder meer (heel lang) het voorzitterschap. Er is ook geen Helpenees die hem in ‘dienstjaren’ kan overtreffen, want Hans is inmiddels 75 jaar lid van Helpman. Dat wordt vrijdagavond groots gevierd in de Helperborg op de Esserberg. Ik zou zeggen: een lintje voor Hans! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.