dinsdag 21 mei 2013

DerdeHelft(48)


 

Rabobank en wielrennen, het is een voorbije liefde. Maar de voormalige Boerenleenbank heeft niet alle banden met het cyclisme afgesneden. Zo is Herbert Dijkstra, de wielercommentator van de NOS, volgende week donderdag (30 mei) een van de hoofdrolspelers tijdens een informatieve avond voor de leden van de Rabobank Noord-Drenthe, met als titel Samen sterker in een veranderende wereld. Herbert is voor deze gelegenheid door Karel van Vugt, de sportminnende directievoorzitter van de Rabobank Noord-Drenthe, als dagvoorzitter gecontracteerd en neemt in hotel Zeegser Duinen de Raboleden mee in zijn zoektocht naar de achtergronden van de huidige crisis. Hij voelt onder meer Hans Engels, voorzitter van de Raad van Commissarissen, aan de tand. Ook mogen de leden mee discussiëren aan de hand van door Dijkstra op te werpen stellingen. Een ervan zal deze ongetwijfeld zijn: Heeft Rabobank zich terecht ontdaan van haar professionele wielerploeg?

Ook voor Kees Bijmolt, de racedirector van de Damster Stadsloop, zijn het turbulente tijden. Zij het wel in positieve zin. Werd hij onlangs nog door (toenmalig) Koningin Beatrix als lid opgenomen in de Orde van Oranje Nassau, binnenkort gaat hij op reis naar Marokko. Een dienstreis wel te verstaan, want Kees wil er enkele interessante toplopers voor zijn al maar prestigieuzer wordende evenement contracteren. Hem kennende zal dat zeker gaan lukken. Ze zijn te zien op 29 juni in Appingedam.

Daarentegen zijn het zorgelijke tijden voor Rob Woudstra, al 40 (!!) jaar seizoenkaarthouder van Donar, vandaag de dag Gasterra Flames geheten. Woudstra is bijzonder teleurgesteld over de prestaties van zijn  favoriete club en dat neemt hij vooral de clubleiding kwalijk. Woudstra, wiens dochter Astrid enkele jaren teammanager van Hanzevast Capitals is geweest, vraagt zich af of het hem, als inmiddels 73-jarige, gegund zal zijn nog eens een landstitel te mogen meemaken. Hij heeft er niet veel fiducie meer in. “We hebben het meeste geld, maar doen er het minst mee,” mailt hij de frustratie van zich af. Inmiddels heeft hij, met zijn zoon Gunnar (ex-BVG) een tweede favoriete club gevonden: Ewe Baskets in Oldenburg.

En wat te denken van de tijden waarin Martin Siepel momenteel leeft. Ups en downs wisselen elkaar bij hem af. De superkolonicio van SC Veendam was enkele weken geleden zum Tode betrübt toen zijn geliefde Veendam failliet ging. Inmiddels leeft hij tussen hoop en vrees inzake de (door hem vurig gewenste) doorstart in de hoofdklasse. En onlangs beleefde hij als voetballer zijn onbetwiste finest hour, want hij mocht met een zaterdagteam van Veendam 1894 in stadion De Langeleegte voetballen tegen VVK. Een superbelevenis, aldus Martin. Er wacht hem nóg een hoogtepunt. Binnenkort wordt hij voor de eerste keer vader.

En Vries beleeft ook bijzondere tijden. Er is namelijk zo maar een wielerclub opgericht, vernoemd naar de voormalige Franse crack Bernard Hinault. Nou, naar zijn bijnaam dan: De Das!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.