dinsdag 30 april 2013

Derde Helft (45)


Ook dit jaar is de lintjesregen, de laatste onder inmiddels Prinses Beatrix, niet aan de Groninger sport voorbij gegaan. In Groningen mocht Gerard Gibcus toetreden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Een dik verdiende beloning voor zijn jarenlange inzet voor de wielersport. Gibcus is de organisator van de donderdagse koers op sportpark Corpus den Hoorn, waar iedereen aan mee kan doen. Dus niet alleen licentiehouders van de KNWU, maar iedereen (m/v) die twee eurootjes voor een rugnummer betaalt. Dit Gibcus-initiatief is in de loop der jaren uitgegroeid tot een doorslaand succes. Top- en recreatiesport gaan in Groningen-Zuid hand en hand.

In Appingedam was er een - ook al zéér terecht - lintje voor Kees Bijmolt, de man die het sfeervolle stadje aan het Damsterdiep op de kaart zette met een internationaal zeer goed aangeschreven hardloopwedstrijd. Maar Kees heeft inmiddels nog meer sportpromotionele activiteiten in ‘Daam’ op zich genomen. Hij behoort tot de organisatoren van de in 2012 voor het eerst verreden schaatsmarathon, en is ook betrokken bij het reilen en zeilen van de Energiewacht Tour voor wielrennende vrouwen.

Ook Bert Adolfs viel in de prijzen, zij het in dit geval niet van koninklijke aard. Maar zijn pret was er niet minder om, want Bert won een NBA-reis naar keuze voor twee personen. Het is de traditionele premie die Hennie Dijkema, de man van Arcos Reizen, beschikbaar stelt voor de winnaar van het pauzespel bij Gasterra Flames, wie kan in een minuut tijd de meeste ballen door de ring gooien. Adolfs kwam in de finale tot zeventien treffers en troefde onder meer oud-voetbalscheidsrechter en cafetariabaas Kees Lokken (alias Kees Patat) af.

En ook Machiel Akkerman is een gelukkige ‘prijswinnaar’. Deze medewerker van RTV Noord heeft zijn geluk gevonden in het Belgische Oudenaarde, bekend als de nieuwe finishplaats van de Ronde van Vlaanderen. Daar gaat Machiel samenwonen met Sofie Declercq, een jonge deerne die hij heeft leren kennen tijdens een vakantietrip naar Lissabon. Met een gezellig etentje in de Groninger binnenstad heeft Akkerman afscheid genomen van ‘Noord’ en Groningen.

Het wil nog altijd niet vlotten met Egbert Darwinkel, de oud-keeper van FC Groningen en BV Veendam, die vorig jaar september zwaar gewond raakte na een botsing op de training van zijn club Hunsingo. De 47-jarige trainer wilde wel even in het doel staan bij een partijtje, maar dat bekwam hem slecht. Zijn pupil Laurens Groeneveld kleunde er zo hard in dat hij drie ribben brak en ook nog een klaplong opliep. Inmiddels is ‘Darrie’ wel weer terug bij Hunsinga en gaat hij komend seizoen bij VAKO in Vries aan de slag als trainer. Met zijn andere liefhebberij (duurlopen) wil het nog niet vlotten. Hoogstens drie kilometer kan hij aan. Maar de postbode uit Oudemolen gaat er vanuit dat hij toch weer de oude wordt.

We wensen hem sterkte.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.