woensdag 3 oktober 2012

Derde Helft (15)

Het was zaterdag een Grote Dag voor de Groninger atletiek. Na een lange weg van soubatten, porren en doorzetten is de uit 1965 daterende baan in het Stadspark eindelijk up to date gerenoveerd en kunnen er weer fatsoenlijke wedstrijden worden georganiseerd. De (her)openingsceremonie werd verricht door een trio, bestaande uit sportwethouder Frank de Vries, topatleet Rutger Smith en Gonny Mik, topper in de veteranenatletiek. De Vries zei in het informele circuit dat hij graag verder wil et zijn werk als wethouder. We hopen dat met hem van harte, want onder deze PvdA-bestuurder is het sportklimaat in Groningen sterk verbeterd.
John Gerritsen, voorzitter van Groningen Atletiek, maakte van de gelegenheid gebruik om een van de iconen van de Groninger atletiek, Arend Karenbeld, te benoemen tot erelid van de club. Karenbeld kwam als ALO-student in de jaren '50 van de vorige eeuw vanuit Deventer naar Groningen, ontwikkelde zich in het Stadspark bij Pegasus tot een landelijke subtopsprinter (10.9 en 21.8 - op sintels wel te verstaan) en maakte daarna nog een mooie carriĆ©re als trainer-coach. Hij leidde marathonloper Gerard Nijboer naar de Europese titel en had in in Roelof Veld uit Dwingeloo een lange-afstandstopper. Ook kneedde de Harenaar Tineke Hidding tot een vooraanstaand meerkampster. Zijn dochter Nanette maakte internationaal furore in de bobslee.
Een andere oud-topsporter, Egbert Darwinkel, doet het goed als trainer van de vv Hunsingo. Maar nu even niet. Darrie is, meldt mijn correspondent Ard Torrenga, afgelopen week zwaar geblesseerd geraakt op het trainingsveld van de Winsumer vierdeklasser na een hoogst ongelukkige botsing met een van zijn pupillen, Laurens Groeneveld. De voormalige doelman van FC Groningen en Veendam, tevens hartstochtelijk marathonschaatser, ligt nu met drie gebroken ribben en een klaplong in de lappenmand. We wensen hem een spoedig herstel toe.
Veel beter gaat het met Bas Kammenga, communicatiemedewerker van FC Groningen en in die functie de koning van de statistieken in de Euroborg. Kammenga, ook oppersupporter van Donar, twitterde afgelopen vrijdag vol trots rond dat hij vader is geworden. Samen met zijn kersverse echtgenote Jiddy heeft hij de avond er voor Dajo Hanne ter wereld gebracht. Het jongetje woog bij de geboorte 3744 gram. Van harte!
Met een Open Dag presenteerde de nieuwe ploeg van Gasterra Flames zich zaterdag in Martiniplaza aan haar trouwe publiek. Maar zonder twee fans die tot voor kort tot het meubilair in de Groninger basketbaltempel behoorden. Verena Dijkema zullen we helaas nooit weer terug zien. De vrouw van ex-scheidsrechter Hennie Dijkema, met wie ze het reisbureau Arcos Travel (sponsor van het succesvolle pauzespel) bestierde, overleed deze zomer na een kort ziekbed. Bert Reilman zal nog wel eens langs komen, maar hij nog slechts incidenteel. Bert is met zijn Els geemigreerd naar Spanje om te rentenieren in de buurt van Valencia, nu hij zijn directeurschap bij rijschool De Oosterpoort ) een familiebedrijf er aan heeft gegeven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.