dinsdag 31 januari 2017

Derde Helft (341)

Al jarenlang zit Kees Lokken als trouwe seizoenkaarthouder op de tribune bij Donar, altijd met een kritische blik en veelal met een blikje bier in zijn rechterhand geklemd. Maar afgelopen zaterdag moest hij zelf de speelvloer op. Hij had één van de winnende nummers getrokken voor het pauzespel, mogelijk gemaakt door de zussen Haskia en Getie Kramer van Internoord Reizen.

En zie: de uitbater van bar-cafetaria Hoornse Meer, alias Kees Patat, stal de show door het gouden schot (vanaf de middenlijn) te promoveren tot een (unieke) voltreffer. De GRC-er is tot dusver de enige dit seizoen die daarin slaagde en als dat zo blijft, mag Kees naar een NBA-potje in Amerika. Als Trump hem tenminste toelaat.

Ook Peter van der Molen loopt momenteel stralend rond in MartiniPlaza. De commercieel manager van Donar ziet zijn businessclub gestaag groeien door alle Europese successen. Zo begroette hij afgelopen week onder meer twee spijtoptanten, Jeroen de Grijs van het gelijknamige assurantiebedrijf in Waterhuizen en bloemist Gerard Bolhuis

Daarnaast loopt het storm voor de jaarlijkse BBC (Basketball Business Club)-reis, die dit keer (in april) naar Athene leidt. Liefst 63 inschrijvers telt Van der Molen al voor deze trip, met als geplande highlights en bezoek aan de altijd hevig beladen Euroleaguekraker tussen Olympiakos Pireaus en het Turkse Galatasaray. Ook wordt er nog een wedstrijd van Panathinaikos voetbal bezocht.

Be Quick 1887 kwam afgelopen week weer positief in het nieuws. De Good Old, die dit jaar haar 130-jarig bestaan viert, behield haar hoge positie bij de 200 beste amateurclubs van het land, gebaseerd op bevindingen van de redactie van het periodiek De Voetbaltrainer. Be Quick steeg zelfs een plaatsje: van 3 naar 2. 

Opvallend dat de topdrie wordt geformeerd door stokoude traditieclubs: het Amsterdamse AFC prolongeerde haar eerste plaats en de Koninklijke HFC (anno 1879) staat derde. In schril contract met Be Quick staan de duikelingen van GRC Groningen en Velocitas 1897 op de ranglijst. GRC maakte zelfs een vrije val: van 54 naar 180, terwijl Velo terugviel van 146 naar 186. Deze twee klassieke stadsclubs moeten het tegenwoordig afleggen tegen Winsum (105), Hoogezand (108) en WVV (126).

Forward houdt er ook een contest op na. Het Three Cheers-bestuur onder aanvoering van preses Martijn Bosch test de accommodaties van de tegenstanders in de tweede klasse L. Daarbij gaat het onder meer over de conditie van het (hoofd)veld, de ligging, de bestuurskamer, de entourage en de sfeer in de kantine.

Halverwege de competitie leidt het Coevorder Raptim, dat sportpark De Klinkenvlier als thuisbasis heeft. De van oorsprong katholieke club kreeg een 8.1 op het Forwardrapport. De topvier bestaat overigens uit louter Drentse clubs. Op twee staat FC Assen (7.3), op drie de VV Beilen (7.2) en op vier Rolder Boys (7).


De korfballers en -sters van Alfacollege Nic. spelen, in tegenstelling tot nogal wat prognoses van de kenners, een hoofdrol in de hoofdklasse. Terugkeer naar de prestigieuze Korfballeague lonkt zo waar. Weliswaar zijn de tijden van het Taiwanese wonderkind Ricky Wu, de Messi van het korfbal, verleden tijd in het Alfacollege, maar twee andere buitenlanders hebben zich inmiddels ontpopt tot nieuwe sterkhouders van de groenwitte tijgers. Het is een Ier, Shane Conroy, en een Duitser die luistert naar de naam Sven Müller.

 Hun inburgeringscursus is ook geslaagd, want zij kunnen zonder haperingen de Nic.-marsch meezingen, een traditioneel en hartstochtelijk ritueel na afloop van een gewonnen wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.