dinsdag 13 september 2016

Derde Helft (321)


Een hele dikke pluim voor Robert Eerens, eigenaar/CEO van het gelijknamige bedrijf Eerens Sloopwerken. Hij is al een tijdje hoofdsponsor van de Veendammer wielerclub Stormvogels. Robert Eerens blijkt geen sponsor die alleen op naamsbekendheid kickt, maar ook een groot sociaal hart heeft. Dat werd vorige week duidelijk nadat Stormvogel Bas de Haan (28) op het Antillen-eiland Sint Maarten, waar hij werkzaam was als sportleraar, tijdens een trainingsrit overleed aan de gevolgen van een aanrijding met een auto. Tijdens de afhandeling van dit drama bleek bij lezing van de kleine lettertjes in de verzekeringspolis dat de kosten van het vervoer van de overledene naar Meedhuizen niet waren gedekt. Toen Robert Eerens dit ter ore kwam, trok hij onmiddellijk zijn portemonnee en met dat gebaar nam hij bij de in rouw gedompelde wielerfamilie (vader Bert, moeder Aukje en broer Paul) een brok bijkomende ellende weg.

Hij, Mike Vlietstra, behoorde tot de Gouden generatie van de Groninger korfbaltrots, samen met broer Kees, Taco Poelstra (nog altijd zonder Twitter), Mike Schreurs, Janke de Haan en Angelique Klompmaker. Tegenwoordig is Mike Vlietstra vooral actief bij voetbal- annex familieclub Helpman. Hij speelt bij de veteranen en laat zich ook in de kantine gelden. Komende vrijdag (16 september) presenteert hij er de pubquiz, voor zes spelers per tafel. Iedereen is welkom, maar als ik de boel zo inschat is het team van Jeroen Hamminga, Albert en Max Pranger, Jilles van der Zwaag en Taco zonder Twitter toch wel favoriet.

In het clubhuis van VAKO is afscheid genomen van Job en Tineke Kuipers, het illustere kantineduo van de Vriezer voetbalclub. Job en Tineke kunnen er niet meer voor 100% tegenaan vanwege fysieke problemen en hebben hun alom gewaardeerde scepter overgedragen aan Egbert Liekstra, tot voor kort actief onder de hoede van Ubel Tolner in de kantine van sporthal De Kamp. Oud-voorzitter Koos Koops luidde Job en Tineke, initiators ook van het befaamde J & T toernooi, uit met het lidmaatschap van verdienste. 

Gerard van Pijkeren, Jannes Stokroos en Michiel Bal, zeg maar de 'directie' vormend van Energy Valley Topclub, bezochten zondag de Harener Holt, de thuishaven van hockeyclub GHHC Groningen. Met een feestelijke reden, want nu de vrouwen zijn gepromoveerd naar het vaderlandse hockeywalhalla, heeft het EVT, een sportief conglomeraat van de aan energie gelieerde bedrijven BAM, Essent, Gasunie, Groninger Seaports en Kuijpers, behaagd de Harener club te gaan ondersteunen. Ook ijshockeyclub GIJS, komend seizoen te bewonderen in de Beneleague, werd opgenomen in dit selecte gezelschap topclubs, dat verder bestaat uit FC Groningen, Donar, Lycurgus en Nic.

Na maanden van kommer en kwel als gevolg van een slepende knieblessure heeft Patrick van der Duin zijn wielerdraai weer gevonden. De belofte uit Nieuw Roden verruilt komend seizoen het blauwe tricot van Jo Piels voor het groen van Cycling Team Baby Dump, waar oud-prof Piet Rooijakkers in de ploegleidersauto zit en waar onlangs Muntendammer Rick Ottema zijn contract verlengde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.