dinsdag 6 september 2016

Derde Helft (320)


Er moet in de Oosterparkwijk een blijvende herinnering komen aan Dick Nanninga, de vorig jaar overleden Oosterparker die als voetballer van Oranje wereldberoemd werd met zijn snoeiharde kopbal in de WK-finale van 1978 en daarmee de Argentijnse junta van destijds de stuipen op het lijf joeg. Het idee is van Pieter de Hart, de presentator van RTV Noord en twee politici zijn er nu mee aan de slag gegaan. Het zijn Sandra Beckerman, lid van de SP-fractie in de Provinciale Staten, en Tjeerd van Dekken, het PvdA Tweede Kamerlid met sport in zijn portefeuille. Ze weten zich inmiddels verzekerd van de steun van de familie Nanninga, bij mondje van dochter Petra, als ook FC Groningens directeur Hans Nijland en bovengetekende. Beckerman een Van Dekken, beiden net als Nanninga met roots in het Oosterpark, zijn er nog niet helemaal uit wat het moet worden: een standbeeld, een straat of een gebouw? Ze vragen niet alleen steun van u, waarde lezers en lezeressen, maar ook input. Heeft u een idee, ga dan naar https://eerdicknanninga.pet

Na Gerriet Koolma is FC Groningen al weer een oudgediende in de sponsorkring ontvallen. Afgelopen week is ook Koos Karel uit de tijd getreden, op 79-jarige leeftijd. Koos Karel was een succesvol ondernemer, die houthandel Vries tot grote hoogte stuwde. Omdat hij tevens sportminnend was, trok ook het voormalige Oosterparkstadion hem. Daar was hij één van de grondleggers van de Ondernemers Rond Groningen (ORG), inmiddels Hattricks Club geheten. Hij was, net als Koolma, eveneens lid van de Club van 20, die kapitaalinjecties voor transferzaken verzorgde.

Een opmerkelijke verschijning in het Oosterpark was ook jarenlang Geert Spieker, het opperhoofd van de destijds zo geveesde Z-side. Geert ging, nadat zijn wilde haren waren verdwenen, de politiek in (leider van de Stadspartij), maar is inmiddels zakenman geworden en runt het bedrijf Overstag Uitvoering, dat probleemkinderen de helpende hand biedt. Afgelopen week trof ik hem bij de bekerwedstrijd GRC-VVG, want aan laatstgenoemde club, die bezig is met een opmerkelijke opmars in het stadse amateurvoetbal, heeft hij zich verbonden als shirtsponsor.

Boordevol ambitie trad Jaap Broersma drie jaar geleden aan als voorzitter van de in verval geraakte Groninger korfbaltrots Nic./Alfa College. Met een ambitieus plan, gericht op jeugdontwikkeling, wilde hij de groenwitte tijgers weer terugbrengen naar het hoogste niveau. Dat gaat hem echter niet worden, althans met Jaap aan het roer. De Drachtster is namelijk onlangs afgetreden. Hij kan dit veeleisende vrijwilligerswerk niet meer combineren met zijn familieleven. Een opvolger is er nog niet. U mag zich melden bij secretaris Nancy Lenstra, via de mail te bereiken op dit adres: nic.groningen@knkv.nl

Een eervolle vermelding voor Mike Baalmans, jeugdopleidingsideoloog van VAKO voetbal in Vries. Maar hij is ook – ALO geschoold   onder de hoede van directeur Joan Janssens al heel lang werkzaam op de Hanzehogeschool voor Sportstudies in Groningen. Hier mag hij zich nu, na een afgeronde studie aan de Hogeschool van Arnhem-Nijmegen, Master Sport en Beweeginnovatie noemen. Het moge duidelijk zijn, VAKO gaat een gouden toekomst tegemoet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.