dinsdag 22 september 2015

Derde Helft (270)


Tijden veranderen, gebouwen ook. Althans wat betreft de invulling. Neem het Menno Lutterhuis aan Paterswoldseweg in Groningen, neergezet als rustpunt voor Dreestrekkers (AOW’ers) na een werkzaam leven. Hoe anders is dat anno 2015? Want tegenwoordig wonen er jonge, ambitieuze topsporters die luisteren naar namen als Steve Irvin, Jay Blankenau, Chris Voth, Jacob Guymer, Sam Gortzak en Sander Scheper; allemaal volleyballers die zich komend seizoen gaan inzetten om Abiant/Lycurgus aan haar eerste landstitel te helpen. Ze zijn geïnstalleerd door Rob Birza, de man die de voorzittershamer heeft overgedragen aan ex-gedeputeerde Marc Boumans en nu bij Lycurgus de posten technische zaken en logistiek beheert.

Lycurguscoach Arjan Taaij woont ietwat ruimer in Harkstede, waar hij zich heeft gesetteld met Evelien Batting, dochter van oud-wethouder van Veendam c.q. sportliefhebber Henk Batting. Inmiddels hebben ze, dank zij de komst van dochters Louise en June, ook een gezinnetje gesticht. Reden voor Taaij om na een geslaagd partnerschap maar eens met zijn Evelien in het huwelijk te treden. Dat is een dag of veertien geleden in het diepste geheim voltrokken. U kunt hen, zeker nu ze volop in de wittebroodsweken zitten, nog feliciteren.

Rafael Tuankotta stapte na een jarenlang ‘dienstverband’ bij PKC ’83 over naar Oranje Nassau. De geroutineerde verdediger zette tegelijkertijd het zaalvoetbal op een laag pitje en stopte bij prestatieclub REUZ in Vries. Zodat hij met volle kracht aan de titeljacht van de klassieke zaterdagclub op de Coendersborg kon bijdragen. Edoch, er is ook nog zoiets als het noodlot. Dat trof Tuankotta bij een vrijblijvend potje zaalvoetbal. Gevolg gebroken scheenbeen en derhalve voorlopig niet inzetbaar voor de mannenbroeders van voorzitter Jan Buitenhuis en pr-chef Ernst Visser.

De naam Hagenauw waart al een jaartje of veertig rond in ons betaalde voetbal. Momenteel houdt Arjan bij de FC Emmen de eer van de Roner familie hoog. Hij nam de fakkel over van vader Henk, voormalig keeper van FC Groningen en tegenwoordig verzorger in de Euroborg. Minder bekend is de oom van Arjan, Hagenauw. Ook een spits. Deze Bé stond ooit onder contract bij Heracles. Tegenwoordig is Bé vooral supporter van de VV Roden, verwoed twitteraar (@beetje9) en een toegewijd  liefhebber van drafsport op de kortebaan. Deze week (woensdag) waagt hij weer menig gokje bij de meeting ter gelegenheid van de festiviteiten in het kader van de Roder markt.

De laatste drie ronden van dit seizoen waren hem al niet meer gegund en zondag bereikte hij zijn definitieve eindstreep. Gerard Gibcus, zo’n jaartje of  40 jaar de organisator van de recreatieve trainingskoersen op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn, is overleden. Lijf en leden waren op 81-jarige leeftijd helemaal op. Voor zijn vrijwilligerswerk had hij twee jaar geleden een plaatsje gekregen in de Orde van Oranje Nassau.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.