woensdag 29 juli 2015

Derde Helft (262)


De Tour is voorbij, we gaan weer voetballen. En in het verlengde daarvan kankeren op scheids en grens. Het gescheld is doorgaans niet mals, vaak zelfs stuitend. De scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, onder aanvoering van bevlogen mannen als Robért van Dorst, Jannes Mulder en Marcel Bellinga, wil graag meer begrip voor haar fluitisten. Daarvoor is de Johan Roedersbokaal ingezet. In het verleden altijd een wisselbeker voor de scheids met de beste spelregelkennis (anno 1980), maar sinds vorig jaar is er een Open Groninger Spelregelkampioenschap aan gekoppeld. De eerste niet-arbiters die wonnen waren Willie Timmers en Sietse Scheer. U mag hen (digitaal) proberen de loef af te steken. Zie voor meer info: www.covsgroningen.nl

En hoewel de eerste competitiebal nog getrapt moet worden, is er al wel human interestnieuws. Opwinding in de familie Veldmate. Mark, oudste  (30) zoon van Henk en Annet Veldmate (geboren Koolman overigens) en afgelopen  drie seizoenen speler van MVV Maastricht, maar komend seizoen een trede lager te bewonderen in Hardenberg (HHC), bracht op Facebook een blijde boodschap. Hij en zijn partner Floor Nieuwenhuis worden papa en mama. Mijn welgemeende felicitaties.

En dan is er ook een wedergeboorte te melden. Van Taeke Plas,  schaatsstatisticus van Stad en Ommeland. Hij verbleef dit jaar als gevolg van hartproblemen al meer dan 120 (!!) dagen in zieken- en zorgcentra, soms meer dood dan levend. Wonderwel is hij er weer bovenop gekomen en mocht hij onlangs weer huiswaarts keren. En wat dacht u wat Taeke het eerst deed? Jawel, de schaatsuitslagen van het seizoen 2014-15 rubriceren. Want hij is vast van plan, hoewel dat heel lang een utopie leek, dit najaar toch nog zijn 40ste Grunneger Scheuveljaorbouk uit te geven. Ook sportstatistici zijn doorzetters.

Wielrenner Paul de Haan heeft een bijzondere begeleidingsstaf achter zich staan. De Stormvogel van Meedhuizen, momenteel klassementsleider in de wekelijkse Ronde van Gibcus, wordt ondersteund door zowel moeder Aukje als vader Bert. Moe is verzorger, fotograaf en supporter; pa snelheidstrainer (dernygangmaker), mecanicien en uiteraard ook supporter. Maar het altijd zo hechte familieteam is voorlopig ontmanteld. Aukje is al geruime tijd geveld door een dubbele hernia en niet te zien bij de koers. Beterschap!

Rob de Waard, de sportbaas van Groningen (directeur Huis voor de Sport), gaf op zijn Facebook onze heren profvoetballers op vileine wijze een beurt. Hij schreef: “In 3 weken Tour ruim 3300 km fietsen, 1 minuut na de finish de pers altijd netjes te woord staan (…) en overnachten in lowbudget hotels. Over 2 weken begint de eredivisie. De zwaar overbetaalde, zichzelf enorm overschattende en verwende  spelertjes (…) schijnen nu al uit te kijken naar de 6 rustdagen direct na hun eerste wedstrijd van 2 x 45 minuten. En toch kijk ik ook daar weer naar uit. Sport is prachtig.”

 

      

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.