dinsdag 14 juli 2015

Derde Helft (260)


FC Groningen is niet alleen een club die naar de toekomst kijkt, ook het verleden wordt gekoesterd. Tot in de diepste vezels, die teruggaan naar 1921, de oprichtingsdatum van moederclub GVAV Rapiditas, worden statistieken en gegevens die er toe doen digitaal opgeslagen. Met dank aan de eminente communicatieman van de FC, Bas Kammenga. Maar Bas kan het niet alleen. Hij heeft soms hulp nodig. Zoals nu, gravend in het verleden van een roemrijke GVAV-periode. Hij is op zoek naar antecedenten van Bé Kuiper (afkomstig van Velocitas 1897), Gerrit Borghuis (ging naar DWS), stopperspil Siep Benninga, Henk Meuken (heet nu overigens Henk Mertens) en Gerrit Tardy, de man die van SC Leeuwarden overkwam. Weet u meer, graag even contact met baskammenga@fcgroningen.nl

Met gezwinde pas liep ze altijd door MartiniPlaza, als Donar een thuiswedstrijd had. Van hot naar her en vice versa. Liep, want dit beeld gaan we voortaan missen. Echt waar, Marieke Vos gaat Donar verlaten. Na 10 jaar vindt ze het tijd worden voor een nieuwe job, in het onderwijs. Het zal even wennen zijn voor de Groninger basketbaltrots. Marieke, die begon als aanjager van de Juniorclub, was de spil in de organisatie, bestuurde jarenlang het managementbureau en deed nog veel meer. Altijd in de weer. We wensen haar veel succes met deze carrièreswitch.

Wie ‘even’ niet in de weer is, is Peter Stokje, de oud-wielrenner annex criteriumkoning die het als veertiger op een lopen is gaan zetten. Het liefst zo lang en zo veel mogelijk. Vorig jaar debuteerde hij als marathonloper in Berlijn en ook dit jaar had hij deze happening in zijn agenda aangekruist. Echter, het zal er niet van komen. Tijdens zijn werk viel de Hoogkerker van de trap en daar heeft hij een gebroken heup aan over gehouden. Rust is voor onbepaalde tijd de voorgeschreven remedie.

Meer rust, maar dan vrijwillig, neemt ook Ger van Gelder. Na liefst 53 jaar de GVV Royal Combinatie te hebben gediend in de meest uiteenlopende functies heeft Mister GRC besloten zich terug te trekken uit het actieve verenigingsleven. “Ik ben inmiddels 67 jaar en wil het de komende jaren nog een beetje bij mezelf kunnen houden. Want ja, als je 67 bent, hoe lang heb je dan nog in redelijke gezondheid?”

Het (hard)roeien wil niet zo best meer bij de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir, wiens (rode) ster heeft gestraald op binnen- en buitenlandse wateren. Aan het materiaal ligt het zeker niet. Dat was en is nog steeds tiptop in orde. Afgelopen week kwam CDA-leider Sybrand van Haersma Buma naar Groningen om een fonkelnieuwe, naar hem vernoemde vier zonder stuurman (de Sybrand Buma) ten doop te houden. Waarom hij? Nou, hij trok in Aegirs betere tijden nogal eens een blik (medaille) en diende de club ook als preses.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.