dinsdag 23 december 2014

Derde Helft (231)


Tonny van Leeuwen werd onlangs geëerd met een standbeeld voor zijn verdiensten voor GVAV, de voorloper van FC Groningen. Van Leeuwens voorganger was ook een (zeer) illustere keeper, maar hij moet het vooralsnog doen met een speld. We hebben het over Otto Roffel, een van de Oosterparklegende’s van het eerste uur. Hij is nog altijd in hart en ziel GVAV-er, hoewel hij al weer heel lang in Amstelveen zetelt. Roffel werd vorige week geëerd voor een zijn 75-jarig lidmaatschap. Hij verdedigde liefst 384 keer (1947-1964) het doel van het blauwwitte vlaggenschip en bracht het tot eenmalig reserve van het Nederlands elftal. Na zijn voetballoopbaan behield Roffel (87) zijn bekendheid als directeur van het Olympisch Stadion.

Ook Henk Ludolphy werd in het zonnetje gezet vanwege hetzelfde ’dienstverband’ bij GVAV als Otto Roffel. Dat GVAV-ers clubtrouw zijn bewijst dit lijstje van overige jubilarissen: Appie Broesder (65 jaar), Henk Nijdam en Arie van der Laan (60), Cor Kregel en Gerard Kijlstra (55), Bé Kort (50), Mark Bakker en Eddy Koers (40) en Ronald Senechal (25). Ook enkele scheidende bestuursleden vielen in de prijzen. Inmiddels oud-voorzitter Alex Huisinga werd erelid en Harry Sipsma, Bert Smit en Jack Schilder kregen het lidmaatschap van verdienste aangeboden. Die eer viel ook kantinemedewerker/elftalleider Bertus Huizenga ten deel.

Hij fietst niet voor de nieuwe profploeg van Lotto.nl/Jumbo, maar Melvin Boskamp mag wel het tricot van de formatie van directeur-sportief Richard Plugge ten doop houden. Al op de tweede dag van 2015 zal dat gebeuren. Hoe dat zit? Nou, die dag start de Rotterdamse Zesdaagse en daarin start de Leekster aan de zijde van Lotto-sprinter Barry Marcus. Lotto eiste dat Marcus in de kleuren van Lotto zou fietsen en daarom moet Boskamp, die voor Parkhotel Limburg koerst, zich schikken. Hij heeft er geen probleem mee.

Bart Kruizinga is zo’n hartstochtelijke fietser, dat er wel eens gekscherend wordt gezegd dat hij in zijn vrije tijd politieman (in Hoogezand) is. Bart geniet echter vooral bekendheid als de bestuurlijke kopman van de toerfietsclub Toer ’80 in Bellingwolde en zet zich met hart en ziel in voor de strijd tegen kanker, samen met Arjan en Wilma Kuiper, Margriet Kaput en Gea en Marieke Kruizinga. Allemaal (achter)namen die, én lid zijn van Toer ’80 én met een K beginnen. Hun actie heet dan ook www.k6tegenkanker.nl. Om hiervoor nog meer aandacht te genereren is Bart Kruizinga ook gaan zingen, met broer Evert. Hun nummer Over hoge bulten heeft zelfs de keuzelijst van RTV Noord’s Alle 50 Goud gehaald.

De jeugdopleiding van Be Quick 1887 staat sinds jaar en dag hoog aangeschreven. Dat leidt er toe dat oud-profs hun kinderen graag naar de Esserberg brengen. En daarbij ook nog eens veel bruikbare kennis van zaken meenemen. Zo is er bij de Good Old een technische klankbordgroep voor jeugdvoetbal, met namen als Edwin Olde Riekerink, Ronald Steenge, Arjan Blaauw en Bas Roorda. Een aardig visitekaartje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.