dinsdag 5 augustus 2014

Derde Helft (111)


Komende zondag is het zo ver, dan is de derde editie van de Slag om Norg, een wielerkoers die het peloton voor eenderde (50 km) over onverharde wegen voert. Koersdirecteur Gert Jakobs is er klaar voor. Hoewel, nog niet helemaal. De voormalige superknecht van Jean-Paul van Poppel zoekt nog een bordeneur. Een wat? Ja, een bordeneur. Dat is iemand die (net als in de Tour de France) vanaf de motor, in dit geval die van oud-speaker Cor Rijpma, de verschillen tussen kopgroep en achtervolgers op een bord bijhoudt. Denkt u dat u hiervoor het uitgelezen type bent, dan kunt u solliciteren naar deze functie. Even een sms’je met de tekst achterop naar 3669 en je maakt kans dit unieke avontuur te verwezenlijken. Vrijdag 7 augustus bepaalt de notaris wie de gelukkige is.

Vorige week meldde ik u op deze plaats dat triatleet Jerzy Kasemier van Zoutkamp op 30 augustus naar de stad Groningen (Reitdiephaven) gaat zwemmen. Maar achter zijn tocht door het kronkelende Reitdiep schuilt een veel groter, charitatief project. De initiatiefnemers hiervan zijn twee oud ALO’ers en wel Manfred Ridderbos en Neal Haan, ook wel bekend als de bezielende speler-trainer van het vlaggenschip van het weer opgeleefde Groen Geel. Zij hebben de zwemtocht in estafettevorm gegoten. Maximaal 5 teams van 5 of 6 zwemmers strijden tegen elkaar maar vooral ook met elkaar, want het gaat om een zo hoog mogelijke donatie voor het Antoni van Leeuwenhoek Foundation te genereren. Er is overigens nu al financieel gescoord voor dit kankerfonds, want de teller staat al op 5500 euro. Meer info: www.groningenswimchallenge.nl

Elke sport heeft zo zijn goeroe. Jaap Lenstra staat als zodanig aangeschreven in het korfbal, Jan en Anne Vlieg in het tafeltennis en Koos Bauman in het Groninger roeiwereldje. Er hoeft maar ergens aan een riem te worden getrokken of Koos is er bij. Hij reist heel wat af, met name in Europa. Enkele weken geleden kachelde hij naar Luzern op en neer, vorige week naar München en afgelopen weekeinde ging het naar Libourne, vlak boven Bordeaux gelegen. Koos staat er niet alleen voor, zijn co-equipíër in deze gigaritten is zijn vrouw Truus, geboren Van den Hende. Maar zij gaat puur voor de handel mee, want mevrouw Bauman rendeert lekker in de roeierij met de verkoop van roeikleding en aanverwante artikelen. Een klassiek voorbeeld van een mes dat aan twee kanten snijdt.

Rob Woudstra is mijn vaste, hartstochtelijke briefschrijver. Hij maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij zijn grote liefde, de basketbalclub Donar. Woudstra, de vader van oud-teammanager Astrid Woudstra en oom van handbalinternational Lois Abbing, ziet met lede ogen aan hoe zijn club afglijdt. Om de zorgen te verlichten rijdt hij regelmatig naar Oldenburg voor een potje basketbal. En ja, Woudstra begrijpt niet dat De Lotto een wielerploeg gaat sponsoren en ‘zo maar’ aan Donar voorbij gaat. “Gelukkig heb ik die lotto net opgezegd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.