dinsdag 22 juli 2014

Derde Helft (109)


Ooit was hij een loper van de lange adem, Henk Kalf. En niet zo’n kleintje ook. Op zijn naam prijkt onder meer de nationale marathontitel. Tegenwoordig fietst de Groninger liever hele einden weg. Volgende maand heeft hij als 67-jarige een tochtje gepland naar Kaap Finisterre, het meest westelijke puntje van het vaste land van Europa. Aan de Atlantische kust in Spanje. Kalf heeft het bedevaartsoord Santiago de Compostela als tussenstation in zijn route opgenomen. Dit betekent wel dat hij zijn activiteiten als elftalleider van GVAV Rapiditas 1 een maandje later zal hervatten. Trainer Jans Deenen heeft hem die permissie geven. Deenen zelf belandde overigens even in de pottenbak, maar na een snelle dotterbeurt is hij weer topfit.

Veel fietskilometers maakt ook de voormalige Meubelgigant van Groningen, Johan Franke. Ook hij is vaak in Spanje te vinden, maar zijn favoriete routes liggen vooral op Mallorca. De laatste jaren ook op een tandem, waarmee hij zijn gehandicapte neef Marcel een groot plezier doet. Onlangs ging het echter ietwat mis, toen Franke – verdienstelijk oud-wieleramateur in de tijd van wijlen Henk Nijdam -  met zijn tandem op een vrachtauto botste die geen voorrang gaf. Ze kwamen er met kneuzingen en ontvellingen nog genadig van af.

Podium TV, de nieuwe commerciële noordelijke sport- en cultuurzender die onlangs in de mediamarkt is gezet, wil zichzelf meer ‘smoel’ geven. Daarvoor heeft het Friese tv-station een beroep gedaan op Hink Jan Apotheker, de man die bekendheid kreeg als speaker bij de thuiswedstrijden van Donar en bij RTV Noord naam maakte als audio/visueel expert. Hij moet aan Podium TV ook een commerciële slinger geven. Kortom, Apotheker wordt bij Podium TV op een breed front ingezet.

Theo Jurriëns vliegt de hele wereld over voor zon- en maanverduisteringen. Maar de sterrenkundige van de Rijksuniversiteit vergeet zijn moeder nooit als het gaat om vakanties. Dit keer nam hij haar mee naar het Duitse Waddeneiland Sylt, geliefd oord voor de Duitse upper ten. Ook voormalig EDR-ambassadeur Wim Mensen is fan van Sylt. Jurriens is echter verre van een jetsetter, hij toog naar Sylt om er uit te waaien na het (mede) organiseren van de wielermeedaagse Noordenveld-Westerkwartier. De natuurlijke schoonheid kreeg bij hem en zijn moeke de hoogste prioriteit.

Be Quick is in mineur. De Good Old heeft afgelopen vrijdag voor altijd afscheid moeten nemen van een van haar meest prominente leden, Jan Luiting. Hij overleed plotseling tijdens een verblijf op zijn geliefde Ameland. Luiting, die 76 jaar is geworden, was de haarlemmerolie op de Esserberg. Hij hield, vanuit een eigen werkplaats onder de hoofdtribune, de club draaiende als het ging om facilitaire en aanverwante zaken. Jan Luiting, zoon van een eigenaar van een kabelbedrijf, werd als 12-jarige lid van Be Quick. Hij schopte het er tot betaald voetballer. Ook bij de korfbalclub Nic., waar zijn zus Wally (de Vries) een icoon is, liet hij zich graag zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.