dinsdag 22 april 2014

Derde Helft (96)


Het boek De Langeleegte over de historie van cultclub Veendam doet het goed in de boekhandel. Leuk voor schrijver Jan Mulder, maar ook voor de talrijke Kolonicio´s die de geelzwarte trots nog altijd diep in hun hart hebben zitten. Zoals Martin Meijer, die aan het rekenen is geslagen en vaststelde dat Veendam 1006 thuiswedstrijden heeft gespeeld in haar 59-jarige profbestaan en dat daar al met al dik drie miljoen (3.203.780) toeschouwers op af zijn gekomen. Een moyenne van 3185. Zijn conclusie: Hoe zo, Veendam had geen bestaansrecht meer?

De laatste perschef van Veendam, René Otterloo, heeft inmiddels volop emplooi gevonden in het hockey. Vanuit zijn woonplaats Wildervank leidt hij als hoofdredacteur liefst acht lokale hockeykranten, te weten in Breda/Tilburg, Amsterdam, Haaglanden, Utrecht/Amersfoort, ’t Gooi/Almere, Kennemerland/Bollenstreek, Rotterdam en laatstelijk Eindhoven. Otterloo exploiteert ze zelf ook allemaal onder de vlag van Doelpunt Media.

Het gaat goed met Cor van Leeuwen en Rinne Oost, twee wielrenners die elkaar op de tandem hebben gevonden en van plan zijn de Paralympics van 2016 in Brazilië te halen. Onlangs wonnen ze op hun ‘Leeuwentandem’ direct al twee koersen, een tijdrit over 9.2 km (met gemiddelde snelheid 48.9 km/u!!!) en een rit in lijn over 55 kilometer. NWVG-er Van Leeuwen piloteert de slecht ziende en idem horende Oost achter hem. Het begin mag er dus zijn voor beide heren. Maar er is nog wel een vervoersprobleem. Daarom zoeken ze een busje waarin ze hun rijwiel en bijbehorende accessoires makkelijk kwijt kunnen. Beleefd aanbevelend: 06-24231486 of via Twitter Leeuwentandem

Joop Alberda heeft al Olympische roem vergaard, en niet zo’n klein beetje ook: goud met de volleybalploeg in Atlanta (1996). Sindsdien is de oud-speler/coach van Lycurgus een veel gevraagd man. Momenteel dient hij de zwembond als technisch directeur. Voor zijn inzet voor vaderlandse sportgemeenschap is Joop onlangs onderscheiden met de Sport Knowhow XL Award. Uit het door juryvoorzitter en oud-Donarspeler Jan Loorbach voorgelezen juryrapport: ”Joop heeft op exceptionele wijze de Nederlandse sport grote diensten bewezen.”

Wie ook verdiensten hebben, zijn Chris Consten en Ben Kamphuis. Deze twee Stadjers lopen zich al hééééél lang het vuur uit de sloffen voor de Martini Omroep, ofwel de zíekenhuisomroep. Ze worden overal in de stad gesignaleerd als er ergens wordt gesport. Dat blijven ze ook nog wel even doen, maar ze hebben wel versterking nodig. Ze zouden graag twee collega’s begroeten voor dankbaar vrijwilligerswerk. Liefhebbers kunnen zich melden: r: 050-5256963. Of anders per mail: c.con@home.nl

En dan nog even een portie dramatiek. Voor Laura Cornelius, het grootste vrouwelijke basketbaltalent dat Groningen tot dusver heeft voortgebracht, is een prachtige droom in duigen gevallen. De 18-jarige guard van het talenteam CTO Amsterdam zou komend seizoen in de Amerikaanse collegecompetitie gaan ‘ballen’, in dienst van de Gonzaga University. Het komt er voorlopig echter niet van. Ze is zwaar geblesseerd geraakt aan haar knie (afgescheurde kruisband en beschadigde meniscus) en is naar verwachting 9-12 maanden uitgeschakeld. Sterkte Laura!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.