dinsdag 1 april 2014

Derde Helft (93)

Het schaatsen gaat op de schop, zo veel is wel duidelijk geworden nu internationaal schaatsvoorman Ottavia Cinquanta afgelopen week een bommetje heeft laten ontploffen. Veel pek en veren waren het deel voor de Italiaanse bobo, voornamelijk van Nederlandse hotshots. Zo niet van Jan Willem Nicolay, de man die met de jurywagens van Sportscom.nl vanuit Winsum het land doorkruist ter ondersteuning van onder meer wielrennen, schaatsen en skeeleren. Nicolay speelde onmiddellijk in op Cinquanta’s visie door zelf met een plan te komen. Hij zou graag zien dat Groningen als eerste een 250 meterbaan kreeg, zodat de stad bijvoorbeeld in aanmerking komt voor de korte, flitsende wedstrijden die er onder de naam Icederby wereldwijd georganiseerd gaan worden. Op Kardinge zou dat gemakkelijk gerealiseerd kunnen worden met aanleggen van een derde bocht, aldus Nicolay. Direct al een mooie uitdaging voor de nieuwe wethouder van sport, zou ik zeggen.

De businessclubleden van Gasterra Flames werden afgelopen week tijdens de derde helft van de derby tegen Aris Leeuwarden niet alleen getrakteerd op de gebruikelijke bitterballen van Bossers & Cnossen, maar kregen ook nog een puutje patat met mayo aangeboden. De geste was afkomstig van de firma Oliehoorn, dat in het Noord-Hollandse Zwaag mayonaise volgens een klassiek recept maakt. De saus is namelijk vernoemd naar de voormalige cafetaria Brander aan de zuidzijde van de Grote Markt. Oliehoorn heeft het recept uit de oude doos mogen halen en weer op de markt gebracht. Peter van der Molen, commercieel directeur van de Flames, vond het een prima idee om Oliehoorn ruimte te geven voor een  Brander retro-offensief. Liefhebbers als RenĂ© Hesseling, Bert Reilman, Anne Pietersen, Inge Kooi (met mate, dat wel), Janneke Birza (idem), Henk en Marte Koorenhof genoten zichtbaar van deze buitengewone smikkelparty. 

Tussen het kauwen van de patatjes door was Hennie Hemmes, met dank aan Rob de Waard,  talk of the evening in Martiniplaza. Deze prominente SP’er, wethouder te Pekela, heeft niet alleen zijn hond Joep lief, maar is ook helemaal weg van de golfsport. Hij is - vermoed ik - wellicht de eerste tomaatrode politicus die zich op een golfcourse laat zien, want dit soort accommodaties zijn van oudsher immers bastions van VVD’ers. Als dit sjieke hobbyisme nu maar de goedkeuring van de orthodoxe partijideoloog Rosita van Gijlswijk kan wegdragen.

Amateurwielrenner Peter Merx heeft, als zo vele coureurs, een bijnaam: de kolibri van Warfhuizen, verwijzend naar de snelheid die dit beestje kan ontwikkelen. Peters broer Erik, lid van de NWVG maar ook bestuurslid bij de studentenclub Tandje Hoger, is minder rap in de koers. Voor hem is nu ook een passende bijnaam bedacht: het lieveheersbeestje van Warfhuizen.

Nog even terug naar Gasterra Flames. Daar organiseerde Sjoukje Schuur de schoolclinics. Maar dat werk heeft ze overgedragen aan Monique den Arend en Erwin Takens. De nieuwelingen willen meteen de grens over en ook Drentse schoolkinderen kennis laten maken met deze van oorsprong Amerikaanse sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.