dinsdag 4 maart 2014

Derde Helft (89)


 

Opa en kleinzoon Nijgh, beiden Boy geheten, hadden ooit een droom. Dat de kleine Boy, zoon van eveneens ex-prof René Nijgh, ooit eens in de Kuip voor hun lievelingsclub Feyenoord zou voetballen. Die droom zou best eens realiteit kunnen worden, al zal opa Boy dat niet meer meemaken omdat de vermaarde oud-spits van BV Veendam vorig jaar april zo plotseling stierf op slechts 57-jarige leeftijd. Hoewel zijn dood in huize Nijgh nog altijd niet is verwerkt, wordt de familie toch verblijd. Vanuit Rotterdam is er bericht gekomen dat de kleine Boy (10 jaar) tijdens een talentendag zo veel indruk heeft gemaakt, dat er voor hem een plaatsje in de roodwitte opleiding wordt gereserveerd. Buitengewoon eervol en ook zeer emotioneel voor de familie, maar vader René ziet vooralsnog logistieke problemen. Zijn voorkeur gaat uit naar FC Groningen, waar Boy Nijgh jr. kandidaat is voor D2, het jongste opleidingsteam.

Er gebeurde nog meer in Stadskanaal, iets vervelends voor Harm Noor. De immer enthousiaste roeptoeter van de noordelijke wegatletiek mag zelf ook graag lopen, maar is nu even tot non-activiteit gedwongen als gevolg van een trainingsongelukje. Hij had zijn vaste bosrondje bijna voltooid toen hij door zijn enkel ging. Ook jammer voor zijn Alma, met wie hij afgelopen vrijdag van Gieten naar Stadskanaal wilde lopen. In duurtempo wel te verstaan. Maar wat bij Harm in het vat zit, verzuurt niet.

Wie er ook allemaal in Usquert aan het vertrek stonden zaterdag voor de Ronde van Groningen, niet Kannibaal Jacob Groenhof, alias de Diesel van Donderen. Vorig jaar baarde de eigenaar van het Fitness Gezondheidscentrum Tynaarlo (FGT) opzien met zijn debuut als wielrenner op 32-jarige leeftijd. Zijn late ambities op de racefiets waren hem ingegeven door zijn superbe kwaliteiten als spinningmaster. De fanatieke ex-karatekampioen gaf zich twee jaar de tijd om  een noordelijke (semi)topper te worden. Na een jaar is hem duidelijk geworden dat dát er voor hem niet meer inzit. Drukte met bedrijf en gezin beperken hem teveel in zijn trainingsarbeid.

De Voetbal Vereniging Groningen, kortweg VVG genaamd, heeft geen grote erelijst. Maar het gaat dit seizoen, waarin het haar 85ste verjaardag viert, zo waar eens promoveren. Naar de derde klas. Heel leuk ook voor een van de oudste leden, Willem Jozef Tepper. Hij staat inmiddels 61 jaar op de ledenlijst en vanwege zijn verdiensten voor VVG is hij door KNVB met een erespeld beloond. Die werd hem uitgereikt door bondsofficial David Woortman.

Korfbal was ooit een vriendelijke familiesport, waarin sportiviteit hoog in het vaandel stond. Dat is nu wel anders, zeker op het hoogste niveau. Toen OVVO-Nic. op punt van beginnen stond, regende het plots (lege) pizzadozen op de speelvloer in Maarssen. Ze werden door OVVO-supporters gegooid om de corpulentie van Nic.-routinier Raymond Witvliet te symboliseren. Het effect was averechts. Want Witvliet antwoordde met maar liefst negen voltreffers en leidde Nic. daarmee naar een onverwachte zege.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.