dinsdag 28 januari 2014

Derde Helft (84)


Ooit was het de sportkroeg aller sportkroegen, café Onder de Linden in Roden. De Zesdaagse van Groningen is er bedacht, net als de Lus van Roden. En werd daar ook gezinspeeld op een hoofdklasserschap van de VV Roden. Dat er overigens nog moet komen, maar dat terzijde. Er werd ook (veel) gebiljart en als het echt gezellig werd, in de kleine uurtjes, werd er aan een grote, ronde lamp gehangen. Zelfs Johan Cruijff schijnt het eens te hebben gedaan, toen hij met FC Barcelona in het Noorddrentse dorp op trainingskamp was. Kortom, het sportleven bruiste altijd in de tent van Piet & Griet. Maar sinds dit illustere duo in retraite is gegaan, wil het niet meer vlotten met Onder de Linden. Hindrik & Ilona konden het succes geen vervolg geven en nu heeft hun opvolger, Paul van der Vlugt, het loodje moeten leggen. Hij is failliet gegaan. Roners, let op uw seack!

FC Groningen moet het bij de thuiswedstrijden voorlopig even stellen zonder de Stem van de Euroborg. De stem die toebehoort aan Jan Wildeman, sinds jaar en dag stadionspeaker bij de FC. Jan is voor onbepaalde tijd in de lappenmand beland, vandaar. Hij heeft afgelopen week een open hartoperatie ondergaan. Met succes gelukkig, maar hij heeft nog wel een tijdje nodig om te recupereren. Wildeman werd gisteren vervangen door Koen Janssen. Zijn belangrijkste mededeling deed hij tegen de klok van twee: ”Het gaat niet door.”

Met het hart van Peter Stokje gaat het best weer aardig. Wat heet! De voormalige criteriumkoning van het noordelijke wielrennen moest in 1994 van de racefiets vanwege hartritmestoornissen. De laatste jaren is hij echter weer voorzichtig gaan sporten, hardlopen en mountainbiken. Vooral met hardlopen heeft hij de smaak te pakken gekregen. Hij heeft er zelfs al halve marathons (toptijd 1.38) opzitten en gaat nu voor het echte grote werk, de marathon van Berlijn. Met hulp van atleet Ben Stellingwerf is hij voor dit grote loopfestijn in training gegaan. Op 28 september moet Peter er staan.

De selectie van Be Quick 1887 telt drie buitenbeentjes. Dat zijn doelman Hindrik Snijders, verdediger Adams Sarkodie en grafisch ontwerper Kevin van der Kooi. En waarom dan wel? Nou, zij zijn de enigen in het 24-koppige keurkops van de topklasser die geen student zijn, dan wel (net) afgestudeerd zijn. Snijders verdient de kost als commercieel technisch medewerker, Sarkodie is administrateur en Van der Kooi grafisch ontwerper. Met dank aan Voetbal International.

Maakte ik onlangs op deze plek melding dat de revival van  VV Appingedam meer en meer geënt wordt op de Cruijff-ideologie (oud-spelers in de trainersstaf), Bob Pontjodikromo, ook een ex-vedette van Appingedam, zoekt zijn trainersheil vooralsnog bij ZFC Zuidlaren. De snelle verdediger van weleer, die ook nog kan bogen op mooie dienstjaren op de Langeleegte, gaat (op zondag) aan de Wenakkers oud-keeper Harm Hovenkamp opvolgen.

 

    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.