dinsdag 4 februari 2014

Derde Helft / 85


Tuurlijk wilde Hans Nijland van de Zuidbroek Noordbroek Combinatie, de club die toppers als Azing Griever, Henk Oosterwold en Bert(je) Wierenga heeft voortgebracht, wel even komen opluisteren met een luchtige lezing. Geert Strabbing van de ZNC’s sponsorcommissie had hiervoor 31 jauari 2014 geprikt. Geen enkel probleem, zei Nijland destijds. Maar dat bleek er toch wel, want laat nu deze dag het transferwindow sluiten en dat gaat in de uren voor de nachtelijke deadline vaak met turbulente handel gepaard. Zo hoopte Nijland dat hij David Texeira nog ergens kon slijten. Daarom had de FC-directeur zijn goede vriend Aries Platje meegenomen. Hij moest Nijlands telefoon bewaken. Toen Nijland volop aan het woord was, om exact 21.06 uur, gebeurde wat hij had voorzien. Telefoon. Platje verliet de kantine en toen hij even terugkwam vroeg Nijland hem hoopvol: ”En…Texeira verkocht? Het antwoord van Platje: “Nee, Messi komt niet.”

Vorige week, bij de dood van Jan Pesman, stelden we het al vast. Het gaat nait best met het allroundschaatsen in Groningen. Pesman is nog steeds de enige Olympische medaillewinnaar, brons op de 5 km in Squaw Valley. Hoe ondermaats het is gesteld met het langebaanschaatsen in het Gewest Groningen van de KNSB wordt ook weer eens aangetoond in de 38ste editie van het Grunneger Scheuveljoarbouk, al die jaren samengesteld door statisticus Taeke Plas. Op de Adelaarskalender (ranglijst aller tijden) prijken nog altijd twee coryfeeën uit vervlogen tijden bovenaan. Bij de mannen is dat Yuri Solinger en bij de vrouwen Carla Zijlstra. Zelfs Gerard Kemkers (Drent die bij Groningen was aangesloten) staat nog in de top-10. Ook Jan Pesman prijkt op deze lijst, op plek 135. De conclusie van Plas: “Het is allerbelabberdst gesteld met het Groninger schaatsen.”

Hetzelfde wordt in Weert gezegd van de lokale basketbalclub, die dik onderaan staat in de eredivisie. En dat met een Groninger aan het roer, Niels Vorenhout. Hij is er debuterend coach. Maar Niels treft geen enkele blaam, weet men in Noord-Limburg. Hij moet het doen met een budget van 275.000 euro en daar kun je niet veel mee. Daarom heeft de oud-Donarspeler voor komend seizoen contractverlenging aangeboden gekregen. Inclusief een minimaal verdubbeld budget.

Veel beter gaat met onze Groningers in Hardenberg, die furore maken bij de zaterdagtopklasser (voetbal) HHC. De van Be Quick 1887 overgekomen Marcel Groninger bevestigt hier zijn uitverkiezing tot ’s lands amateurstrainer van 2013, want hij heeft van zijn nieuwe ploeg een titelpretendent gemaakt. Afgelopen zaterdag ging koploper Kozakken Boys er met boter en suiker in (4-1), mede dank zij twee voltreffers van een andere oud-Be Quicker, Tiemen van Hezel.

Joop Atsma is de onbetwiste fietsambassadeur van hét wielerdorp van het Noorden, Surhuisterveen. Met succes, want hij twitterde dat zijn dorp met liefst 111 fietsers (m/v) van de partij zal zijn in de komende toerversie van de Amstel Gold Race. Dat wordt dus een Feanster invasie, straks in Zuid/Limburg.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.