dinsdag 29 oktober 2013

Derde Helft (70)


Wat is een Derde Helft zonder bitterbal? Onder de maat en dat hebben ze bij Gasterra Flames geweten. Na de Bierstubekrieg met de ‘gewone’ supporters van de basketbaltrots van het Noorden was er vorige week een bitterballenoproer in de topsportlounge van Martini Plaza. Oorzaak? Het niet uitserveren van de gebruikelijke bitterballen na afloop van de eerste twee competitiewedstrijden. Dus zagen we mokkende gezichten van BBC-leden als Bert Reilman (Ex-Rijschool Oosterpoort), Harm-Jan Meijer (De Haan Advocaten), juridisch dienstverlener  Jaco Heijkoop, Jeroen de Grijs (Assuradeur), Bert Corbière (Medisch Centrum Zuid), Harry Bouma (Noorderpoort) en oud-sportraaddirecteur Wim Mensen. Ze kregen te horen dat de bitterballen waren wegbezuinigd, een post van - naar zeggen - zo’n 12.000 euro per jaar. Inmiddels is de vrede weer getekend, want het ICT-bedrijf Bossers & Cnossen redde voorzitter Hans Haerkens c.s. door zich op te werpen als bitterballensponsor.

Waar de bitterballen ook rond gingen was gister(maandag)middag in restaurant Brakzand op Schiermonnikoog. Daar werd op gepaste wijze afscheid genomen van de vorige week op 70-jarige leeftijd overleden Jan Berend Bazuin, kortweg JB genoemd. JB wás ook iemand op Schier: ‘burgemeester’ zonder ketting, horecaman, initiator van tal van activiteiten, topman van voetbalclub De Monnik en nog veel en veel meer. Zo was hij de grote man achter de profronde van Schiermonnikoog in 1972, de enige profkoers die ooit op een Waddeneiland is verreden. De afterparty in JB’s Toxbar was een onvergetelijke happening en JB liet voor renners, juryleden en pers na middernacht nog een speciale boot naar de vaste wal varen. Zijn uitvaart voltooide zich geheel in stijl. De talrijke gasten werden nadrukkelijk verzocht een geestrijke toast uit te brengen op het heengaan van een bijzonder markante man. Nog even een huiskamervraagje: wie won die profkoers toen?

In Leek werden de glazen ook al geheven, zij het hier voor iemand die nog springlevend is. De gebraden haan luistert naar de naam Richard Buursma, de man met Leekster Eagles het zaalvoetbal in Leek onmiskenbaar op de kaart heeft gezet. Vele jaren heeft Buursma de Eagles in tal van bestuurlijke functies gediend. De KNVB heeft hem daarvoor beloond met een Gouden Speld en dat is, mag ik rustig zeggen, meer dan verdiend.

Een andere Leekster, Melvin Boskamp, zit weer op de racefiets. De zoon van oud-bondscoach André was even in een dip verzeild geraakt, maar is gisteren gestart in de Zesdaagse van Amsterdam. Hij rijdt aan de zijde van Jesper Asselman.

Volleybalclub Abiant/Lycurgus heeft inmiddels ook een verhuistak. Die wordt verzorgd door de bestuursleden Rob Birza en Mello Veenstra, die afgelopen week voor de tweede keer in een auto met aanhanger naar België zijn gereden om de achtergebleven inboedel van Edson Felicissimo af te leveren. De Braziliaan speelt nu voor dezelfde club als Robbert Andringa, Asse-Lennik. De ontvangst was overigens hartelijk. De koffie stond klaar achter Brussel. Alle troubles zijn vergeven en vergeten, aldus Rob Birza.

 

 

  

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.