dinsdag 1 oktober 2013

Derde Helft (27)


Tim Rosema, amateurvoetballer bij VVG, was vorige week not amused toen hij deze krant onder ogen kreeg. Want wat stond er in het verhaal over zijn vorige club Oranje Nassau? Dat voorzitter Jan Buitenhuis hem, zij het indirect, samen met nog enkele andere vertrokken spelers, als broodvoetballer had weggezet en dat de nieuw aangetrokken spelers meer beleving en spelplezier uitstraalden. Rosema in een mail: ”Ik weet niet wat u prijzig vindt, maar 1500 euro op jaarbasis en dan ook nog contributie betalen, valt in mijn ogen wel mee.” Volgens Rosema kan Buitenhuis beter kijken naar de verantwoordelijken die vorig jaar voor een onevenwichtige selectie hebben gezorgd. “Met inderdaad een paar broodvoetballers die vijf keer zoveel kregen dan de rest.” Waarvan acte!

Minne Modderman, de president van het noordelijk scheidsrechtersland, heeft afstand gedaan zijn troon. De man uit Sint Nicolaasga, ooit zelf als arbiter actief in het betaalde voetbal, vindt het welletjes. De nieuwe sterke man woont in Zweeloo en heet Jan Hooge. Dus dames en heren scheidsen, voortaan moet u voor Jan buigen. Jan Hooge, die ook aardig ‘hoog’heeft gefloten (top amateurs), wordt volgende maand in Heerenveen geïnaugureerd door de noordelijke Koning Voetbal, Jan van Driel.

Overigens staat een van de onderdanen van Minne Modderman, Klaas Drewel uit Midwolda, al enige tijd op non-actief. De man die in Nederland bekendheid verwierf door het boet’nspul/ boer’nlul-incident en afgelopen jaren zich ook nog eens uit de naad liep als materiaalman van SC Veendam, herstelt momenteel van een, wat wordt genoemd, kapotte meniscus. We hopen dat Klaas met zijn non-conformistische stijl van fluiten weer snel op de velden is te zien.

Ook een hart onder de riem van Edo Stukje (niet het paard), die momenteel in Zuidhorn revalideert van een gebroken heup, nadat hij eerder was geveld door een tia. De altijd zo opgeruimde uitbater van het roemruchte (sport)café Bolhuis aan de Paterswoldseweg wordt vooral gemist bij de maandelijkse kaartavonden van Pierre de Coubertin, de klaverjasclub van GRC Groningen.

Chris Heuvelman is al weer heel wat jaartjes weg als botenbouwer van de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir, maar de ras-Velocitaan wordt er nog altijd geëerd met een jaarlijks evenement. Nee, geen roeifestijn maar een fietstocht, de Chris Heuvelman Classic. Dit keer werd die in de Belgische Ardennen verreden in de vorm van een 4 kilometer lange klimrijdrit bij Spa. Oud-topskiffeur Frans Göbel won, voor Reinder Lubbers en Michiel de Brauw, de zoon van de voormalige minister van buitenlandse zaken.

De wielrennende studenten van Tandje Hoger maken jaarlijks furore met hun wekelijkse dropkoersen, waarin de respectievelijke winnaars worden beloond met…. ja wel, een zak drop. Hoe zo, amateurisme bestaat niet meer in de sport? De laatste koers was een prooi voor Bram Slager, het eindklassement voor Paul de Haan.

.

 

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.