woensdag 25 september 2013

Derde Helft (66)


Fryslân Boppe bij onze Groninger topwielrenners. Verhuisde Bauke Mollema een kleine twee jaar geleden van Groningen naar Leeuwarden, nu gaat ook de op één na beste coureur van Grun’n verkassen naar het Friese land. Jawel, Tom-Jelte Slagter verruilt binnenkort Slochteren voor Nijbeets, waar hij met zijn in verwachting zijnde vriendin een gezinnetje gaat stichten. En zo krijgt Nijbeets na Jeen van den Berg, de winnaar van de Elfstedentocht in 1954, na dik een halve eeuw zo maar weer een topsporter in de schoot geworpen.

ACV, de beste voetbalclub van Assen, heeft dit seizoen een bijzonder hoog Koloniciogehalte. Liefst zes spelers van het ter ziele gegane SC Veendam hebben hun toevlucht gezocht in het land van Bartje. Het zijn Jelle Wagenaar, Patrick Goedhart, Robby Holder, Erwin Buurmeijer, Haaye Feenstra en Danny Menting. Ze gedijen prima in de blauwzwarte gelederen, want ze zijn in principe allemaal basisspeler. En zo leeft de geest van Veendam, met dank aan ACV’s technisch directeur Roelof Hoekman, nog even voort in de Drentse hoofdstad.

Of de geest van het helaas te vroeg overleden kantine-echtpaar Ab & Tinie (Bartels) nog in sporthal Selwerd rondwaart, is mij niet bekend sinds, met Ab & Tinie, ook de topsport al weer enkele jaren uit deze hal is verdwenen. Maar sinds vorige week heeft Annemarie den Heijer haar entree gemaakt in deze kantine en van haar (ex-buurmeisje) weet ik dat ze buitengewoon sportminded is. We wensen haar alle succes toe.

Afgelopen zaterdag was het weer landelijke Burendag, een dag waarop naasten elkaar belangeloos van dienst zijn. Voor de spelers van het tweede elftal van Velocitas 1897 een mooie gelegenheid hun teamspirit eens voor het Goede Doel aan te wenden. Teammanager Mello Boer had gehoord dat de bewoners van de Gabriëlflat in Hoogkerk graag een terras wilden hebben en met 7 man hebben de groenwitten die wens gerealiseerd. Vandaar, behalve aan Mello Boer, een eresaluut aan Arnold en Edwin Boer (inderdaad, zonen van Mello), Jan Beuker, Bram Versprille, Lammert de Groot en Jan Bats jr, in een recent verleden ook bekend als sterspeler van de Leekster Eagles.

Three Cheers voor Forward 1. Niet alleen voor het vlaggenschip trouwens, maar voor de hele studentenclub. Want bij Forward is de Derde Helft verdwenen. Althans qua naamgeving. Ze hebben er een nieuw woord voor bedacht: de LiBo, afgeleid van het woord libido. Voornaamste kenmerk van de Libo is de combinatie met wat men in die kringen noemt, de Hockey. De meisjestak wel te verstaan. Beoogd voorzitter Luciano de Vries: “Eerst gaan we onze eetlust bevredigen met een partypizzy en vervolgens verplaatsen we ons naar de buren van de Hockey voor de LiBo, voor een ieder die lekker laag wil gaan of gewoon zin heeft in een knorrenmoppie.” Ook de gastclubs van de dag  zijn van harte welkom en mogen hun kansen grijpen.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.