dinsdag 17 september 2013

Derde Helft (65)


Nu Bauke Mollema met zijn etappezege in de laatste Vueltaweek duidelijk heeft gemaakt dat hij zondag 29 september in Florence een gooi wil doen naar de regenboogtrui, is het ook gaan broez’n bij Henk ‘pompompom’de Haan. De oud-voetbalprof die er tegenwoordig een organisatiebureau op na houdt (Henk Evenement’n), wil Bauke-fans de gelegenheid bieden hun held in de Italiaanse cultstad te ondersteunen. De reis zal per bus gaan en er wordt geslapen - geheel in sfeer -  in tenten van Vacansoleil. Vertrek donderdag de 27ste. Kosten zo’n slordige 200 euro. U kunt zich melden bij www.henkdehaan.org

Over fietsen gesproken: het wielercircus van Gerard Gibcus zit er weer voor een jaar op. Van april tot afgelopen donderdag konden renners, schaatsers, recreanten en wie dan ook elke donderdagavond een uur lang rondjes fietsen op Corpus den Hoorn. Dat is een fenomeen in de noordelijke sportwereld geworden en geheel terecht is Gibcus, daarbij altijd trouw ondersteund door zijn dochter Karin, technicus Jan Willem Nicolay en manusje van alles Jopie Buiter, in april onderscheiden met een koninklijk lintje. O ja, het eindklassement 2013 was voor Jan Oolders. Paul de Haan werd tweede en Binne de Haan derde.

Jan A. van der Veen is volop terug in het Groninger sportwereldje. Na zijn pensionering twee jaar geleden was de oud/verslaggever van onder meer Radio Veronica, Algemeen Dagblad, Nieuwsblad van het Noorden, RTL en RTV Noord, een tijdje in retraite gegaan, maar sinds enkele weken duikt hij, als in zijn gloriedagen, weer overal op. Onlangs was hij bij Be Quick 1887 - AFC Amsterdam en daar schrok hij zo van de kwaliteit van het programmablad, dat hij aan de bel trok bij Be Quicks voorzitter Dick Osinga en deze klus nu hoogstpersoonlijk zelf voor zijn rekening gaat nemen. Hij heeft zich in deze van steun verzekerd van zijn collega´s Emiel Venema en Theo Sikkema, als ook Be Quicks archivaris Laszlo Scheltens.

Scheltens is, samen met Bas Kammenga, de John Frederikstadt van het Groninger voetbal. Ofwel een topper per excellence inzake voetbalstatistieken. Hebben beide heren enkele jaren geleden alle wedstrijden van GVAV en FC Groningen in kaart gebracht, Scheltens heeft dat nu ook solo met zijn club Be Quick 1887 klaargespeeld. Een ongekend meesterwerk, want het gaat hier wel over een geschiedenis van meer dan 125 (!!) jaar.

Truus Vlietstra, geboren Julsing, is sinds jaar en dag het gezicht van de korfbalclub Nic.. Zij heeft tal van verdiensten voor de Groninger korfbaltrots op haar cv staan en wel zo veel dat er achter de Helperwestingel, daar waar Nic. zetelt, een plein naar haar is vernoemd. Nee, u zult dit plein niet tegenkomen in het stratenbestand van de stad Groningen. Het Truus Vlietstraplein ligt pal voor het Nic./nest, de kantine van de club. Het eerbetoon is er niet minder om.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.